facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Στην Αθήνα αύριο οι επικεφαλής των θεσμών - Δεν θα μιλούν με τους υπουργούς

Αύριο Παρασκευή καταφτάνουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των θεσμών προκειμένου να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για το νέο ελληνικό δάνειο μέσω ESM και το πακέτο μέτρων που θα το συνοδεύει. Στόχος είναι οι διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Αυγούστου ώστε το δανειακό πακέτο να εγκριθεί πριν το τέλος του μήνα από το Eurogroup και κατόπιν από τα εθνικά κοινοβούλια.

Τους θεσμούς θα εκπροσωπούν οι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικολά Γκιαμαρόλι (ESM) για το νέο πρόγραμμα.

Της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας θα ηγούνται ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέραν σήμερα ότι οι θεσμοί δεν θα βλέπουν τους υπουργούς της κυβέρνησης αλλά θα συνομιλούν με μόνο με τη διαπραγματευτική ομάδα. Οι πολιτικές κατευθύνσεις θα δίνονται από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής επικεφαλής του οποίου είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news