facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Οι επιλογές των συντρόφων άφησαν έωλη την κυβέρνηση

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο πρωθυπουργός κατά τη τη σημερινή σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή κατά την οποία διαφοροποιήθηκαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με συνεργάτες του, τόνισε ότι οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής, όπως αυτές τέθηκαν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλημμα που αντιμετωπίσαμε.

«Κατόπιν τούτων ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη» είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού».

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το γεγονός αυτό «καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας».

«Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών. Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news