facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Παντελώς αναληθής ο ισχυρισμός Βαρουφάκη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα πολύ επικίνδυνο μονοπάτι και οι πιστωτές δεν έχουν κάνει καμία νέα πρόταση προς την Ελλάδα» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Ολλανδία, ενώ επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το μέλλον για την Ελλάδα θα είναι εξόχως δύσκολο, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ, σχολιάζοντας την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ, δήλωσε ότι οι εκτιμήσεις αυτές βασίζονται σε παλαιότερα μοντέλα, ενώ αναφερόμενος στα λεγόμενα του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη ότι είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία, απάντησε ότι κάτι τέτοιο είναι «παντελώς αναληθές».

«Κάθε πολιτικός ο οποίος υποστηρίζει ότι ψηφίζοντας "όχι" στο δημοψήφισμα τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα, απλώς κοροϊδεύει το λαό του» υπογράμμισε.

«Συγκρουσιακές» χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ίδιοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν φαίνεται να κατανοεί ότι πρέπει να γεφυρώνει άφορες και να μειώνει εντάσεις, και τον κατηγορούν ότι επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις, προκείμενου να κερδίσει πόντους στον αγώνα εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news