facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Χατζηδάκης: Κινδυνεύει η κοινοτική χρηματοδότηση προς την Ελλάδα

Τον κίνδυνο διακοπής της κοινοτικής χρηματοδότησης προς τη χώρα μας επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης επικαλούμενος κανονισμό των διαρθρωτικών ταμείων που συνδέει την ομαλή κατανομή των κονδυλίων με την πορεία του προϋπολογισμού.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογραμμίζει επίσης ότι «το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι υπό κατάρρευση, ενώ υπάρχει κίνδυνος διακοπής της κοινοτικής χρηματοδότησης».

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ :

1. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 οι εισροές κοινοτικών κονδυλίων για το ΕΣΠΑ ήταν μόλις 450 εκ. ευρώ, έναντι 1,4 δις ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

2. Το ίδιο χρονικό διάστημα, οι πληρωμές του ΠΔΕ ήταν 1,1 δις ευρώ (17% του ετήσιου προϋπολογισμού) έναντι 2,3 δις, το πρώτο εξάμηνο πέρσι.

3. Με δεδομένο τον εκτροχιασμό του κρατικού προϋπολογισμού που απειλείται από ένα ενδεχόμενο «Όχι» στο δημοψήφισμα, τα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ κινδυνεύουν με διακοπή, εξαιτίας των προβλέψεων του κανονισμού των Διαρθρωτικών Ταμείων (1303/13), ο οποίος στο άρθρο 23 συνδέει την ομαλή κατανομή των κονδυλίων με την εκπλήρωση των όρων του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Όπως τονίζει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης "Ενώ η σημερινή κυβέρνηση επρόκειτο να είναι η κυβέρνηση των Δημοσίων Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το ΠΔΕ καταρρέουν, ενώ το νέο ΕΣΠΑ κινδυνεύει με διακοπή, με δυσμενέστατες συνέπειες για επιχειρήσεις, εργαζομένους και ανέργους." Και ο ίδιος δηλώνει κατηγορηματικά: "Αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ευρώπης είναι μήνυμα τόσο στη Κυβέρνηση όσο και στις Βρυξέλλες, ότι οι Ελληνες επιμένουν ευρωπαϊκά και ότι μόνο μέσω της Ενωμένης Ευρώπης οραματίζονται το μέλλον τους"

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news