facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ευρωβουλευτές της ΝΔ: «Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο»

«Η Ελλάδα σήμερα ζει το τέλος των ψευδαισθήσεων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιου.

Όπως αναφέρεται, «η έκθεση της Κομισιόν για την υπόθεση του νέου δανείου της Ελλάδος από τον ESM (μόνιμο μηχανισμό στήριξης) είναι κόλαφος για το εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

1. Επισημαίνει ότι οι ανάγκες για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αυξήθηκαν δραματικά από το τέλος του 2014, με αποτέλεσμα πλέον νέο δάνειο 25 δις μόνο για τις τράπεζες

2. Τονίζει πως η υποστήριξη από τον ELA ήταν μηδενική το Δεκέμβριο του 2014 και έφθασε στα 78 δις το Μάιο του 2015.

3. Επισημαίνει με έμφαση ότι το ελληνικό χρέος βελτίωσε τη βιωσιμότητα του το δεύτερο εξάμηνο του 2014, με αποτέλεσμα να κρίνεται βιώσιμο σε σχέση με τους στόχους της απόφασης του Νοεμβρίου 2012.

4. Τονίζει ότι η αθέτηση πληρωμής στο ΔΝΤ, η διακοπή του προηγούμενου προγράμματος και η θέσπιση ελέγχου διακίνησης κεφαλαίων δημιούργησαν νέες συνθήκες και οδήγησαν σε περαιτέρω ισχυρή αλλοίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

«Εκεί έφερε την Ελλάδα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Με βάση αυτή την έκθεση η Ελλάδα μπαίνει στο Τρίτο Μνημόνιο» επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.

«Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης έχει πια κατάληξη μετά από έξι μήνες "δημιουργικής ασάφειας", κρυφών σχεδίων Δραχμής, καταλήψεων Χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, η χώρα έχει ένα τρίτο μνημόνιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news