facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών ζητεί ο Δήμος Αθηναίων

Τη δημιουργία ανοικτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, σε εγκαταλελειμμένες ή υπολειτουργούσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην πόλη, ζητεί από την κυβέρνηση ο Δήμος Αθηναίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου: «Ζητάμε για μία ακόμη φορά να αφυπνιστεί η κρατική μηχανή, προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η επικείμενη ανθρωπιστική κρίση».

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, τονίζεται η άμεση ανάγκη για χάραξη εθνικής στρατηγικής «για την υποδοχή και τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον».

Παράλληλα, σημειώνεται ότι υπάρχει ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει πρωτοβουλίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Δήμος της Αθήνας προσθέτει ότι, παρά τον συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις αυξημένες ανάγκες που καθημερινά δημιουργούνται από τα αυξημένα κύματα προσφύγων και μεταναστών.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news