facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Πανούσης: «Η κυβέρνηση γνώριζε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση γνώριζε ότι υπήρχε το ενδεχόμενο να κλείσουν οι τράπεζες όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε δημοψηφίσμα, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, αυτό συζητήθηκε το βράδυ εκείνο που ελήφθη η απόφαση να γίνει το δημοψήφισμα.

Σε ερώτηση για το αν του είχε ζητηθεί να εκπονήσει σχέδιο για το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, ο κ. Πανούσης απάντησε αρνητικά, αλλά πρόσθεσε ότι η αστυνομία οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές.

«Αν αποφασιζόταν να βγούμε έπρεπε να έχει ένα σχέδιο και είχε τέτοιο σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις που πιθανώς κυοφορούνται, κάνοντας λόγο για τρικομματική κυβέρνηση με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες για τα δύο πακέτα προαπαιτουμένων βάσει όσων προβλέπονται στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, ενώ «βλέπει» εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA".

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ότι «όταν ψηφίζουν οι ίδιοι αριθμοί στα νομοσχέδια πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα» και αυτό δεν αλλάζει. «Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας», είπε, κάνοντας λόγο για «πολιτική γάγγραινα».

Μίλησε για δύο διαφορετικούς κόσμους στον ΣΥΡΙΖΑ. «Πόσο μπορείς να την αντέξεις και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη;», διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι ο ίδιος στο υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για πρόωρες εκλογές.
«Για μένα το πρόβλημα μου είναι το εξής ότι έχεις 3,5 χρόνια για να δείξεις ότι ξέρεις να κυβερνάς αριστερά. Όλοι μιλούν για αριστερό ή δέξιο κράτος αλλά δεν έχουμε κράτος» συμπλήρωσε με νόημα.

Για τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ζητήσει την παραίτησή του κατηγορώντας τον για αστυνομοκρατία, σχολίασε μεταξύ άλλων: «Tην προηγούμενη Τετάρτη που ζήτησαν την παραίτησή μου για τα επεισόδια, αυτήν την Τετάρτη δεν έγινε κανένα επεισόδιο».
Είπε, πάντως, ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να μην είναι στην κυβέρνηση: «Εγώ του ζήτησα να μην είμαι. Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στον πρωθυπουργό τη στιγμή που υπάρχουν διάφορες τάσεις - ομάδες που θεωρούν ότι είμαι αρνητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ακόμη ότι το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί κι έτσι απολογείται στην κυβέρνηση αντί να απολογείται στην αντιπολίτευση.

Αιχμηρός ήταν και για τις αντιρρήσεις που εκφράζονται σχετικά με τη συνεργασία με τους εκπροσώπους της τρόικας.

«Εάν θεωρούμε ότι είναι πραξικόπημα η υπογραφή από τον πρωθυπουργό και είναι και εκχώρηση κυριαρχίας, μπήκαν οι οχτροί στην πόλη, άρα να τους πυροβολήσουμε. Αν θεωρούμε ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία συνεργασίας, όπου τίποτε δεν έχουμε να κρύψουμε, όπου όλα πρέπει να γίνουν όμως στην διαφάνεια, με λογοδοσία, να ξέρει ο λαός τι γίνεται. Αυτό το κρυφτούλι να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία δεν το καταλαβαίνω. Ούτε κανένας υπουργός πρέπει να θίγεται που συνεργάζεται, γιατί συνεργάζεται έτσι κι αλλιώς. Σε πολλά πράγματα συνεργαζόμαστε με τις φίλιες ή λιγότερο φίλιες χώρες, ευρωπαϊκές και μη... Δεν αντιλαμβάνομαι ακριβώς αυτή τη βαβούρα που γίνεται γύρω από τη συνάντηση αυτών των ανθρώπων... Προτιμώ να είναι στο υπουργείο, σε μια αίθουσα, να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους μετανάστες

Για μια κατάσταση που δεν αποτελεί πρόβλημα της χώρας και την οποία δεν μπορεί να χειριστεί πλέον η ελληνική κυβέρνηση, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στο θέμα με τους μετανάστες. Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA ο κ. Πανούσης, τους τελευταίους μήνες έχουν μπει στη χώρα 102.00 μετανάστες, ενώ 2 εκατομμύρια περιμένουν στα παράλια της Τουρκίας.

«Η Ευρώπη στέλνει μεν λεφτά αλλά σηκώνει τα χέρια ψηλά, δεν απορροφά, δεν βοηθά στη μετεγκατάσταση. Ψάχνουν οι άνθρωποι αυτοί έναν τρόπο να φύγουν. Αυτός ο τρόπος δεν είναι πάντα και ο πιο νόμιμος και δεν εμπλέκεται η ελληνική πολιτεία σε αυτά» ανέφερε ο κ. Πανούσης.

«Κάνουμε τα πάντα να μην γίνει η κατάσταση εκτός ελέγχου. Να μην βγουν στα νησιά ξενοφοβικά ανακλαστικά» τόνισε ο υπουργός, ενώ υπογράμμισε ότι δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα.

«Εγώ νομίζω είναι ένα πρόβλημα του ΟΗΕ, ένα πρόβλημα οικουμενικής διάστασης» υπογράμμισε ο κ. Πανούσης, όταν διαλύονται κράτη όπως η Λιβύη. Αναφέρθηκε και σε συζήτηση που είχε με τον κ. Στυλιανίδη, επίτροπο ανθρωπιστικής βοήθειας, ο οποίος του είπε ότι αν διαλυθεί ο Λίβανος θα υπάρχει έντονη μεταναστευτική ροή και στην Κύπρο.

imerisia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news