facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΝΔ: Κίνημα υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Κίνημα υπέρ της μη εκλογής προέδρου της ΝΔ στις 30 Αυγούστου και ουσιαστικά υπέρ της παραμονής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, 48 βουλευτές από τους 76, υπέγραψαν κείμενο να παραταθεί η παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές της ΝΔ εκτιμούν ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες η χώρα και με το κυβερνητικό κόμμα να οδεύει σε διάσπαση είναι αδιανόητο να ξεκινήσουν άμεσα, όπως ζητούν άλλοι συνάδελφοι τους οι διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού».

Η συλλογή των υπογραφών γίνεται εν όψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος επιθυμεί να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο σε σχέση με την παραμονή του ή μη στην ηγεσία.

Υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη τάσσονται μεταξύ άλλων οι κκ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Κουμουτσάκος, κ.α.

Το κείμενο μεταξύ άλλων υπογράφουν και οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Σίμος Κεδίκογλου, Αθανάσιος Δαβάκης, Απόστολος Βεζυρόπουλος, κ,α. και η κίνηση αυτή έρχεται ως αντίδραση στις πληροφορίες που διακινήθηκαν πως ο κ. Μεϊμαράκης δρομολογεί τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού στις 30 Αυγούστου.

Η κυρία Μπακογιάννη δεν υπέγραψε και έλεγε ότι δεν μπορεί να γίνει η εκλογή του νέου αρχηγού αυτή την περίοδο που υπάρχει η εκκρεμότητα στη χώρα, καθώς μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν του έγινε κρούση, ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί να αλλάξει η διαδικασία εκλογής και απλά διευκρίνισε πως μπορεί να συζητήσει το θέμα του χρόνου εκλογής.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι Μάκης Βορίδης και Αδωνις Γεωργιάδης είναι υπέρμαχοι της άποψης να γίνουν άμεσα οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news