facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Διαγραφή του βουλευτή Κώστα Δαμαβολίτη από τους ΑΝΕΛ μετά το «ναι» στο δημοψήφισμα

Τριγμοί στους ΑΝΕΛ με μία διαγραφή και τρεις διαρροές

Στη διαγραφή του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δαμαβολίτη προχώρησε ο Πάνος Καμμένος μετά τις δηλώσεις του ότι προτίθεται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Έχουμε πόλεμο και δεν κάνουμε εκπτώσεις. Όποιος δεν το αντέχει φεύγει» είχε δηλώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά τις δηλώσεις διαφοροποίησης των βουλευτών του αναφορικά με το δημοψήφισμα.

«Ο βουλευτής Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καλείται να παραδώσει την έδρα του, όπως δημόσια δεσμεύτηκε», αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα τεθούν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ο κ. Δαμοβολίτης τού είχε δηλώσει ότι θα παραιτηθεί, ενώ για τους άλλους βουλευτές σημείωσε ότι θα εξεταστεί η παραπομπή τους στο πειθαρχικό.

Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ακύρωση του δημοψηφίσματος ζήτησε, από την πλευρά του, ο βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης δηλώνοντας επίσης ότι θα ψηφίσει «Οχι».

«Κάνω έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να ακυρώσει το δημοψήφισμα», είπε στον ANT1 δηλώνοντας: «Δεν είχαμε εντολή να κλείσουμε τις τράπεζες και να κουρευτούν οι καταθέσεις».

Στην ερώτηση τι θα ψηφίσει, απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακυβευτεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας.

«Δίνουμε τη μάχη μέσα στο ευρώ. Δυστυχώς μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ μας δίνουν το δικαίωμα να μιλάμε για δραχμή» είπε ο Βασίλης Κόκκαλης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και πως «το κόμμα θα τοποθετηθεί». «Εγώ εντολή να βγάλω την Ελλάδα από το ευρώ δεν είχα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο τρίτος βουλευτής των ΑΝΕΛ που διαφοροποιήθηκε, ο Δημήτρης Καμμένος παρενέβη ζητώντας απόσυρση του δημοψηφίσματος και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγοντας πως «η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτα».

Σε ανακοίνωσή του, την οποία ο βουλευτής ανέβασε και στο Twitter, λέει πως μετά την τελευταία επιστολή του πρωθυπουργού για νέο πακέτο «δεν υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς σε συνθήκες πόλωσης ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει πάνω σε μία πρόταση των θεσμών που η ίδια η κυβέρνηση την έχει αποδεχθεί ως βάση διαπραγμάτευσης».

Ο Νίκος Μαυραγάνης, τέλος, ζήτησε ανάκληση του δημοψηφίσματος, αλλά διευκρίνισε ότι «παραμένει μαχητής του Όχι».

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news