facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Βουλή: Μπάχαλο με τη διαδικασία από τη Ζωή

Fast-track διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του κρίσιμου νομοσχεδίου αποφάσισε η πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων που ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 8.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με την επικρατούσα πρόταση, η συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκινά στις 8:40 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί -συζήτηση και ψήφιση- πριν τις 12 τα μεσάνυχτα και αυτό διότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, 15 Ιουλίου.

Ωστόσο, κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε διχασμένος.

Η πρόταση μάλιστα που κατέθεσε ο Νίκος Φίλης να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν τα μεσάνυχτα - η οποία εκφράζει την κυβέρνηση- πέρασε χάρη στις θετικές ψήφους της μνημονιακής αντιπολίτευσης. Συνολικά έλαβε 10 ψήφους (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ).

Αυτό γιατί η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στην Διάσκεψη στήριξαν άλλες προτάσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ζερδελής πρότεινε να ξεκινήσει η συζήτηση αύριο το πρωί, πρόταση με την οποία συμπαρατάχθηκε και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κυρία Λίτσα Αμμανατίδου, πρόεδρος της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση αλλά να μην μπει χρονικό όριο για την λήξη της προκειμένου να μιλήσουν περισσότεροι βουλευτές -η πρόταση της έλαβε συνολικά τέσσερις ψήφους (από ΣΥΡΙΖΑ και από Χ.Α.).

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news