facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Νέες μηνυτήριες αναφορές κατά Βαρουφάκη

Οι δυο προηγούμενες αναφορές έχουν ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή, καθώς είναι αρμόδια για τις υποθέσεις υπουργών.

Νέες μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου που στρέφονται κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και σε βάρος μη πολιτικών προσώπων που φέρονται να είχαν γνώση και συγκεκριμένο ρόλο στην υλοποίηση του λεγόμενου Plan B.

Την πρώτη υπογράφουν οι δικηγόροι Δημήτρης Βερβεσός Αντώνης Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου.

Αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα και ζητείται να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί σε αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν το νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία.

Η δεύτερη αναφορά κατατέθηκε από το δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο και στρέφεται και πάλι κατά Βαρουφάκη. Και αυτή αφορά στο επίμαχο σχέδιο που αποκάλυψε η «Καθημερινή» και ζητείται να ερευνηθεί αν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί το αδίκημα της κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Το σκέλος που αφορά τον πρώην υπουργό Οικονομικών αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή, όπως συνέβη και με τις δυο πρώτες μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος του.

Για τα μη πολιτικά πρόσωπα πάλι, αρμόδια να ερευνήσει τις καταγγελίες είναι η τακτική Δικαιοσύνη, οπότε σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση που θα ανατεθεί σε εισαγγελέα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news