facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΝΔ: Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για απομόνωση της Ελλάδας σε πέντε βήματα

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για απομόνωση της Ελλάδας σε πέντε βήματα, αναφέρουν κύκλοι της Συγγρού, πως περιλαμβάνει: Κλείσιμο τραπεζών, κρατικοποίηση τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων, έκδοση παράλληλου νομίσματος, επιστροφή στη δραχμή.

Κατά το χθεσινό του διάγγελμα, σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές σε μια προσπάθεια να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό έκλεισαν τις τράπεζες. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η ΕΚΤ υποστήριξε και συνεχίζει να υποστηρίζει με ELA τις ελληνικές τράπεζες. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χορηγήσει επιπλέον ELA στις Τράπεζες, περίπου 500 εκατ. ευρώ, στο διάστημα μετά την επιβολή των capital controls. Έτσι, πληρώθηκαν οι συνταξιούχοι στις Τράπεζες εχθές και σήμερα, αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Οι ίδιες συμπληρώνουν πως η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 65/28-6-2015, για την Τραπεζική Αργία, δηλαδή το κλείσιμο των Τραπεζών, δεν έχει ούτε την υπογραφή του Ντράγκι, ούτε του Γιούνκερ, ούτε του Σόιμπλε. Έχει την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Aλέξης Τσίπρας αποφάσισε ο ίδιος να κλείσει τις Τράπεζες, ως πρώτο βήμα του Σχεδίου Β, στο οποίο πρόσφατα αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Δεύτερο βήμα είναι η πλήρης κρατικοποίηση των τραπεζών, τρίτο, το κούρεμα των καταθέσεων, τέταρτο, η έκδοση παράλληλου νομίσματος. Τελικός στόχος η έξοδος από το Ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς το εμπόδιο των κανόνων που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να αλώσει την κοινωνία και την ιδιωτική οικονομία. Τελικά το διακύβευμα, δεν είναι το ευρώ, είναι η ίδια η Δημοκρατία» όπως καταλήγουν πηγές προσκείμενες στη Νέα Δημοκρατία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news