facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Τακτικισμοί των δανειστών για να συρθούμε σε συμφωνία

Για τακτικισμούς ώστε η Ελλάδα να συρθεί σε μια συμφωνία που δεν θα είναι βιώσιμη και διαχειρίσιμη κατηγόρησε την πλευρά των δανειστών ο Γ.Βαρουφάκης. 

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι τις τελευταίες εβδομάδες και πολύ περισσότερο στις τελευταίες συνδριάσεις του Eurogroup η πλευρά των δανειστών άσκησε πίεση προκειμένου η χώρα μας να συμφωνήσει υποχρεωτικά στην πρόταση που κατατέθηκε στις 25 Ιουνίου και η οποία δεν έγινε δεκτή από την ελληνική κυβέρνηση. 

Από την αρχή, υποστήριξε ο Γ.Βαρουφάκης, πως ήταν προφανές ότι υπήρχε ένα σχέδιο να φτάσει η διαπραγμάτευση στο σημείο που φτάσαμε. 



Κατηγόρησε τον Β.Σόιμπλε ότι όσα συζητούν κατ’ιδίαν ή στις συνεδριάσεις βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις δημόσιες δηλώσεις του. 

Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε παρασκήνιο από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Eurogroup όπου εξήγησε στους ευρωπαίους ομολόγους του το τι σημαίνει το δημοψήφισμα, καθώς στα τρία προηγούμενα Eurogroup συζητήθηκε το θέμα του δημοψηφίσματος. Υποστήριξε ότι στις συνεδριάσεις είπε ότι το όχι είναι υπέρ της Ευρώπης και διαβεβαίωσε ότι και μετά τη Δευτέρα και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας η Ελλάδα θα βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.



Ο Γ.Βαρουφάκης επέμεινε ότι το ζητούμενο μετά το δημοψήφισμα θα είναι να διεξαχθεί συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς το κείμενο της πρότασης των θεσμών που δόθηκε στην ελληνική πλευρά και παρουσιάστηκε ως τελεσίγραφο είναι προβληματικό και στερείται βιωσιμότητας. 

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός τόσο για τις επιπτώσεις του capital control στην λειτουργία της αγοράς, ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικονομία θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα αμέσως μετά την απελευθέρωση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. 


real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news