facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η Κύπρος μπήκε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, έχοντας λάβει την έγκριση του ESM, προχώρησε χθες σε αγορές κυπριακών κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αλίκη Στυλιανού.

«Μετά από την έγκριση που δόθηκε χθες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας στο πλαίσιο της αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου προχώρησε σε αγορά κυπριακών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, στο πλαίσιο προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε η κ. Στυλιανού. Όπως είπε, «η άμεση επίπτωση στις αποδόσεις των ομολόγων ήταν να μειωθούν κατά 15 μονάδες βάσης».

«Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και η ΕΚΤ θα συνεχίσουν τις αγορές κυπριακών ομολόγων μέχρι την επόμενη αξιολόγηση του κυπριακού προγράμματος».

Η επόμενη αξιολόγηση αναμένεται να αρχίσει στα μέσα Ιουλίου, ενώ με βάση τους κανονισμούς της ΕΚΤ, κατά τη διάρκεια και μέχρι τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναστέλλονται οι αγορές ομολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου μπορεί να αγοράσει κυπριακά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά μέχρι 500 εκατομμύρια ευρώ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news