facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις από το κυβερνητικό συμβούλιο

Οι νέες προτάσεις που θα αποσταλούν στους δανειστές με στόχο μια συμφωνία εγκρίθηκαν την Πέμπτη από το Κυβερνητικό Συμβούλιο και όπως ανακοινώθηκε το σχέδιο θα κατατεθεί σύντομα - εντός της ημέρας - στους θεσμούς ώστε να αξιολογηθούν και να παρουσιαστούν στη συνέχεια στο Eurogroup. Σύμφωνα με το Reuters το πακέτο φτάνει τα 12 δις ευρώ και, σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαπραγματευτική ομάδα, δίνει προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

«Οι ελληνικές προτάσεις θα κατατεθούν σύντομα στους δανειστές» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του κυβερνητικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Όπως συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών σε λίγες ώρες θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση», τόνισε.



Η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία καθώς ενστάσεις εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης ζητήθηκε από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να μην απομακρυνθούν από την Αθήνα το επόμενο τριήμερο - γεγονός, που καθιστά πιθανό, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή επί μιας πρώτης δέσμης μεταρρυθμίσεων ακόμη και πριν από την Κυριακή.

Ήδη, με την επιστολή - αίτημα προς τον ESM για το τρίτο πακέτο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμευόταν να ψηφιστούν τα πρώτα μέτρα - μέτρα που αφορούν το φορολογικό και τις συντάξεις - από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι - εάν πάντοτε υπάρξει σύγκλιση με τους ευρωπαίους επί της ελληνικής πρότασης - να επιταχυνθούν, κατά το μέγιστο δυνατό, οι διαδικασίες και να μην αφεθεί κανένα περιθώριο να φθάσουμε στην Κυριακή με αμφισβητήσεις και με εν εξελίξει θρίλερ περί Grexit.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η τελική, επίσημη πρόταση μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας αναμένεται να αποσταλεί σε Κομισιόν και ΕΚΤ εντός της ημέρας. Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η σύγκλιση του Eurogroup ακόμη και αύριο, παρ' ότι μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, η καθοριστική συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται να προγραμματίζεται για τις 16:00 το Σάββατο.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news