facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Η συγκινητική ομιλία του Νίκου Αλιάγα στο Καλλιμάρμαρο: Το «ναι» θα δώσει ελπίδα στα παιδιά μας

Ένα δυνατό «ναι» στην Ευρώπη είπε το βράδυ της Παρασκευής από το Καλλιμάρμαρο ο κοσμοπολίτης Νίκος Αλιάγας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πουν «όχι» στην Ευρώπη διότι, όπως είπε, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας σβήσει από τον χάρτη.
Σε μια συγκινητική ομιλία ο γνωστός παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης είπε πως η αξιοπρέπεια δεν ζητιανεύεται, αλλά «την αποκτάμε με σθένος, με υπευθυνότητα και αλήθεια», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο ελληνική λέξη, αλλά «τρόπος σκέψης και συνείδηση».

«Αισθάνεστε Ευρωπαίοι ή όχι;», ρώτησε στη συνέχεια τους διαδηλωτές για να λάβει ως απάντηση ένα ηχηρό «ναι».

Συναισθηματικά φορτισμένος ο Νίκος Αλιάγας είπε ακόμη, μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, πως δεν μιλά εκ του ασφαλούς ως Έλληνας του εξωτερικού, αλλά ως Έλληνας που αγαπά την χώρα των γονιών του.

«Επιστρέφω σε μια πατρίδα πληγωμένη, διχασμένη. Η αγανάκτηση έγινε λύπη και η λύπη έγινε θυμός. Αυτό που βιώνετε, τα συναισθήματα που εκφράζετε, δεν σκιαγραφούνται με τον ίδιο τρόπο στο εξωτερικό. Μας παρουσιάζουν σαν ζητιάνους, μας κατακρίνουν, μας θέλουν στην Ευρώπη, ενώ εμείς στέλνουμε άλλο μήνυμα», είπε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολος αυτός ο ασφυκτικός κλοιός που ζούμε. Πρέπει να έχουμε αίσθηση το τι σκέφτονται και τι πιστεύουν για εμάς σε αυτή την οικογένεια που λέγεται Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον Νίκο Αλιάγα, ένα «ναι» μπορεί να μην αλλάξει τα πράγματα αύριο, αλλά θα δώσει ελπίδα στα παιδιά μας και στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας υπογράμμισε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να συμφιλιωθούμε, όλοι μαζί.  

Στο Twitter πολλά ήταν τα σχόλια για την συγκινητική ομιλία του Νίκου Αλιάγα στο Καλλιμάρμαρο  



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news