facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τους πρώην συμβασιούχους του μετρό

Στην επαναφορά δεκάδων υπαλλήλων που είχαν απολυθεί ή βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας προχώρησε το πρώην υπουργείο Υποδομών, δύο μόλις ημέρες πριν από τη σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές, ανοίγοντας παράλληλα την πόρτα για την επιστροφή στο μετρό των πρώην συμβασιούχων της ΑΜΕΛ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ξαναπιάνουν δουλειά στη Γενική Γραμματεία Υποδομών με βάση τον «νόμο Κατρούγκαλου» 94 εργαζόμενοι, οι οποίοι είτε βρίσκονταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή απόλυσης είτε ήταν εργαζόμενοι του καταργηθένος Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας.

Παράλληλα, με κοινή απόφαση του κ. Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου χορηγήθηκε σύμφωνη γνώμη για την εφαρμογή απόφασης της ΣΤΑΣΥ με την οποία επαναφέρονται στην εταιρεία οι 257 πρώην συμβασιούχοι της ΑΜΕΛ.

Η πρωτοβουλία εφαρμόζει νομοθετική ρύθμιση του Δεκεμβρίου του 2014, με την οποία νομιμοποιήθηκε η κατά παρέκκλιση εκτός ΑΣΕΠ επαναπρόσληψη των πρώην συμβασιούχων της ΑΜΕΛ (οι συμβάσεις τους έληξαν από 1.1.2010 έως 31.12.2010).

Σε συνέχεια της απόφασης των δύο υπουργών, η ΣΤΑΣΥ δημοσίευσε πρόκληση με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι, εφόσον το επιθυμούν να ενταχθούν σε κενές υφιστάμενες οργανικές θέσεις των υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης, υποβάλλοντας αίτηση έως τις 21 Αυγούστου.

«Η πλήρωση των κενών υφιστάμενων οργανικών θέσεων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρίες σε προσωπικό λειτουργίας και τεχνικό προσωπικό, λαμβανομένων υπόψη της εκπαίδευσης και της εμπειρίας των πρώην εργαζομένων» σημειώνεται.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news