facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Γεννηματά: Με συνεννόηση θα ξεπεραστεί η κρίση

Με συνεννόηση, περισσότερη δημοκρατία και χωρίς διχαστικά κηρύγματα θα ξεπεραστεί η κρίση, σημειώνει η Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της για τα 41 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι οι διαχωρισμοί σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο δεν υπάρχουν πια και πως τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δίνουν τη θέση τους στον ρεαλισμό, ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συνεννόησης. Επισημαίνει δε ότι «μόνο με τη συστράτευση και τη συνεργασία θα διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και θα μπορέσουμε να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε πριν από λίγα χρόνια. Χωρίς διχαστικά κηρύγματα. Χωρίς μισαλλοδοξίες και με οδηγό τις ανάγκες της νέας γενιάς».

«Οι μέρες είναι κατάλληλες και πρόσφορες και για στοχασμό και για γενναίες και καθαρές αποφάσεις» τονίζει και δηλώνει ότι όπως το ΄74, «χάρη στην ομοψυχία που επέβαλε η ίδια, η επί επτά χρόνια δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία στο τότε πολιτικό προσωπικό της χώρας, μπόρεσε η πατρίδα μας να αποκαταστήσει υποδειγματικά και ειρηνικά τη Δημοκρατία, να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη επέκταση της εθνικής καταστροφής που ξέσπασε στην Κύπρο και να ενταχθεί στη συνέχεια στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια των ελεύθερων και δημοκρατικών εθνών».

Η κ. Γεννηματά καταγράφει τα επιτεύγμα της Μεταπολίτευσης στην κοινωνική ανέλιξη της χώρας καθώς και τη σημαντική συμβολή του ΠΑΣΟΚ και καταλήγει:

«Από το ζενίθ της εθνικής ομοψυχίας του 1974, φτάσαμε στο ναδίρ το 2015. Από την ελπίδα και την προσμονή για το αύριο, στον φόβο και το άγχος. Από το κτίσιμο της Δημοκρατίας, στα πρώτα σημάδια αποσύνθεσης και καταστρατήγησης των δημοκρατικών θεσμών. Για εμάς, αυτό είναι το μεγάλο δίδαγμα της σημερινής επετείου: Μαζί κτίζουμε, χωρισμένοι γκρεμίζουμε. Έπρεπε να περάσουν 41 ολόκληρα χρόνια για να το καταλάβουμε;».

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news