facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Στουμπ: Το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας

«Την Κυριακή ο ελληνικός λαός ψήφισε σε δημοψήφισμα. Ερωτήθηκαν αν η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί το προσχέδιο των θεσμών της τρόικας για την συνέχιση του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της χώρας. Η πλειονότητα των Ελλήνων απάντησε «όχι». Είναι τώρα στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να ερμηνεύσει τι θα σημαίνει στην πράξη αυτό το αποτέλεσμα. Το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας έχει λήξει και δεν μπορεί να συνεχιστεί», αναφέρει σε έναν πρώτο σχολιασμό του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

«Οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης και το Eurogroup θα συνεδριάσουν την Τρίτη για να αποτιμήσουν την κατάσταση. Τα όργανα και οι κανόνες για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης παραμένουν αμετάβλητα» σημείωσε.

Ο Φινλανδός υπουργός υπογράμμισε ακόμη πως: «Το κοντινό μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα. Ασχέτως του τι θα συμβεί στη συνέχεια, η προσαρμογή της οικονομίας της χώρας θα απαιτήσει εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να επαναληφθούν μόνο όταν η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και να δεσμευτεί σε μέτρα για την σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών της χώρας και να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την βιωσιμότητα του χρέους. Το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο της Ελλάδας».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news