facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Εκστρατεία από τη ΝΔ για τη στήριξη του «ναι»

Μια εκστρατεία, η οποία μέσα σε ελάχιστες ημέρες θα περιλαμβάνει τα πάντα, από επισκέψεις πόρτα πόρτα, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, περιοδείες αλλά και καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, ξεκίνησε ήδη η ΝΔ στην προσπάθειά της να στηρίξει το «ναι» εν όψει του καθοριστικού για το μέλλον της χώρας δημοψηφίσματος.

Σε επίπεδο στρατηγικής ο κ. Σαμαράς έδωσε και χθες το στίγμα του, λέγοντας ευθέως ότι το επικείμενο δημοψήφισμα δεν αφορά την επίμαχη συμφωνία, αλλά την έξοδο ή την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. «Το ερώτημα στο δημοψήφισμα», είπε σε νέα του παρέμβαση, «είναι πλέον ''ναι'' ή ''όχι'' στο ευρώ και στην Ευρώπη! Αυτό, άλλωστε, διεμήνυσαν όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης. Ακόμα και οι σοσιαλιστές ηγέτες Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς. Και ξεκαθάρισαν πως ''όχι'' στο δημοψήφισμα θα ισοδυναμούσε με ''όχι'' στο ευρώ και στην Ευρώπη!».

Οι οριστικές αποφάσεις για τις στρατηγικές επιλογές και τις τακτικές κινήσεις, που θα γίνουν τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα, ελήφθησαν χθες σε σύσκεψη του κ. Αντ. Σαμαρά με τους στενούς του συνεργάτες και έναν μικρό αριθμό προβεβλημένων στελεχών της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκε η κεντρική εκδήλωση υπέρ του «ναι» να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή σε χώρο που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε το πρόγραμμα των περιοδειών στελεχών της ΝΔ στην περιφέρεια. Αύριο, με ευθύνη και βουλευτών της ΝΔ, θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ μέχρι την τελευταία ημέρα θα υπάρξουν ομιλίες σε εκδηλώσεις που θα συμμετάσχουν πολίτες -ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης- που στηρίζουν το «ναι».

Το επικοινωνιακό βάρος της όλης προσπάθειας θα το αναλάβουν εκτός από τον τέως πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και οι πρώην υπουργοί κ. Κυρ. Μητσοτάκης, Βορίδης, Χατζηδάκης, Γεωργιάδης, Κακλαμάνης και Κικίλιας.

Καταστροφή το «όχι»

Χθες, ο κ. Σαμαράς κωδικοποίησε τις επιπτώσεις που θα είχε ένα «όχι» στο δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα «θα ήταν ανυπολόγιστη καταστροφή και για πολλά πολλά χρόνια», προσέθεσε: «''Οχι'' θα σήμαινε ότι δεν θα καταβάλλονται ούτε συντάξεις ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αφού και τα δημόσια έσοδα έχουν καταρρεύσει και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν. ''Οχι'' θα σήμαινε ακόμα ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις. Πράγμα τραγικό για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και για το σύνολο της ελληνικής περιφέρειας. Γιατί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, όλα τα κοινοτικά κονδύλια θα παρακρατούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία». Ακόμη προειδοποίησε για κίνδυνο «κουρέματος» καταθέσεων και βεβαίως για επιστροφή στη δραχμή...

Επικεφαλής στην επιτροπή εκλογικού αγώνα, που συγκροτήθηκε στη ΝΔ, τέθηκε ο κ. Αντ. Σαμαράς και συμμετέχουν οι κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, Μ. Δασκαλάκης, Μ. Κεφαλογιάννης, Ε. Λέκκας, Β. Μεϊμαράκης και Α. Παπαμιμίκος.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news