facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε: Δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη «γέφυρα», η Ελλάδα να κάνει προτάσεις

Η εξεύρεση λύσης για χρηματοδότηση-γέφυρα της Ελλάδας θα είναι δύσκολη, και η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παρουσιάσει προτάσεις, δήλωσε σήμερα Τρίτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν κίνδυνοι έως ότου υπογραφεί η συμφωνία για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας, επισημαίνοντας πως οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες και θα διαρκέσουν εβδομάδες.

Τόνισε μάλιστα πως η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα από την πραγματικότητα δεν πρέπει να μειωθεί και συμπλήρωσε ότι επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για τη θέση της στο ευρώ.

Είπε επίσης πως στη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και σε άλλους κύκλους, υπήρχαν αξιωματούχοι που πίστευαν πως η λύση την οποία πρότεινε ο ίδιος στο Eurogroup για 5ετές Grexit ήταν η πιο σωστή, χωρίς να πάρει ξεκάθαρα προσωπική θέση.

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχτηκε ωστόσο πως η αξιοπιστία της ευρωζώνης έχει πληγεί από την κρίση, και υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης.

Οι δηλώσεις του γερμανού ΥΠΟΙΚ έρχονται στον απόηχο του δημοσιεύματος της γερμανικής «Handelsblatt» που τον θέλει να έχει προτείνει έκδοση υποσχετικών (IOUs), παράλληλου νομίσματος δηλαδή, από την Αθήνα για την εξυπηρέτηση εσωτερικών αναγκών της.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news