facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Γερμανία: Η μείωση χρέους δεν είναι στην ατζέντα μας

Σεβόμαστε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η πόρτα για τις διαπραγματεύσεις με τους Ελληνες παραμένει ανοιχτή, σημείωσε. Περιμένουμε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να δράσει έτσι ώστε να παραμείνει, τόνισε.

Ερωτηθείς για την παραίτηση Βαρουφάκη, ανέφερε ότι οι θέσεις και όχι οι άνθρωποι είναι πιο σημαντικές για τη Γερμανία.

Υπερασπίστηκε τη γερμανική πολιτική απέναντι στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ζητήσει μόνο περικοπές δαπανών, αλλά και μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη.

Η Γερμανία είναι ακόμα πεπεισμένη πως το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι μέρος της όποιας λύσης για την Ελλάδα, ανέφερε ο εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, όμως οι συνθήκες για διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Nein σε μείωση χρέους

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών σημείωσε ότι "μια μείωση χρέους για την Αθήνα δεν είναι στην ατζέντα για εμάς".

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει επιλέξει άλλες λύσεις αντί της μείωσης χρέους για να επανέλθουν σε τροχιά προβληματικές χώρες, μια επιλογή που έχει στεφθεί από επιτυχία.

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν και τον ρώτησαν για την έκθεση του ΔΝΤ που ζητά «κούρεμα». Ο Μάρτιν Γέγκερ σημείωσε ότι "το ΔΝΤ προωθεί την ίδια στάση που πάντοτε προωθούσε".

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news