facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Φίλης: Ο Βαρουφάκης έχει πει πολλές μ@λ@κίες

Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πει πολλές... μαλακίες και πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτών που λέει μετατρέπεται σε πρόβατο επί σφαγής μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε λέγοντας πως αν ίσχυαν αυτά που λέει θα έπρεπε να είναι η πρώτη δίκη σε ειδικό δικαστήριο, «αλλά δεν ισχύουν», πρόσθεσε προκαλώντας την αντίδραση μια ολιγάριθμης μερίδας στελεχών που φώναζαν «αίσχος». Επίσης ο κ. Φίλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χάρτης δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να βρίσκεται  έξω από την «κακή» ευρωζώνη. Ανέφερε ότι το μυστικό Ρlan B σημαίνει πραξικόπημα. Μιλώντας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ δεν δόθηκε με συνείδηση αριστερής ψήφου, είναι ψήφος αναζήτησης εμπιστοσύνης στο νέο. Εκτίμησε πως ο λαός επιμένει ως πρώτη επιλογή του να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Δραγασάκης: Αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας
Μια σειρά από συμπεράσματα, αλλά και ερωτήματα έθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στην παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή.

Ο κ. Δραγασάκης είπε πως αυτό που ζήσαμε ήταν ένας ιδιόμορφος πόλεμος, μια σύγκρουση διαφορετικών υποδειγμάτων, αντιλήψεων, αξιών. "Ήταν πόλεμος ασύμμετρος" τόνισε.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη εκροή καταθέσεων το Φεβρουάριο και είπε ότι αποτελεί σύγχρονο όπλο.

Πρότεινε να συσταθεί επιτροπή για το τι έγινε μετά το ιδρυτικό συνέδριο, γιατί, όπως είπε, "επιδιδόμαστε σε ένα κουτσομπολιό".

Πρόσθεσε ότι υπήρχαν θεωρητικά λάθη και παραδοχές που δεν επαληθεύτηκαν. Υπογράμμισε, δε, πως "αν επιστρέψουμε στην αντιπολίτευση, δεν θα έχουμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας" και κατέληξε: "Επιτρέψαμε να κάνουμε κόμμα που λειτουργούν κόμματα μέσα στο κόμμα".

Παίρνοντας το λόγο, το μέλος της ΠΓ Αλέκος Καλύβης, ο οποίος αναφέρεται στην Αριστερή Πλατφόρμα, σημείωσε αφ' ενός ότι είναι απαγορευμένη η σκέψη της διάσπασης και αφ' ετέρου ότι πρέπει να γίνει κουβέντα για συμφωνημένη έξοδο από το ευρώ.

Το μέλος της ΠΓ, Σόφη Παπαδόγιαννη, η οποία προέρχεται επίσης από την Αριστερή Πλατφόρμα, υπογράμμισε πως άμεσα θα πρέπει το ιδρυτικό σώμα να πάρει θέση για τη συμφωνία που έρχεται μέσω διαρκούς συνεδρίου άμεσα.

Ο βουλευτής Κώστας Ήσυχος σημείωσε ότι το σχέδιο Α απέτυχε και ότι υπουργοί που ανέλαβαν τη διεκπεραίωση της διαπραγμάτευσης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Μπαλτάς: Να δίνουμε νερό στις ουρές των ΑΤΜ
Ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, είπε ανάμεσα στα άλλα ότι η κυβέρνηση δεν λογοδοτεί στο κόμμα, αλλά στο Σύνταγμα και στο σύνολο του ελληνικού λαού. 

Επίσης, πρότεινε ότι θα μπορούσαν στις ουρές των τραπεζών να υπάρχουν δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και να δίνουν ένα μπουκαλάκι νερό στους πολίτες που περιμένουν.

Παραίτηση Ρινάλντι
Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή ανακοίνωσε ο Ρούντι Ρινάλντι, μιλώντας από το βήμα. 

Ο κ. Ρινάλντι εξήγησε την απόφασή του, λέγοντας πως όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή αποτελούν μετάλλαξη του εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ και παλινόρθωση του μνημονιακού καθεστώτος.

Ελένη Πορτάλιου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε σοβαρό plan A, ούτε plan B

Η Ελένη Πορτάλιου, από την πλευρά της, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε σοβαρό plan A, ούτε plan B. Ανέφερε πως με πράξεις και παραλείψεις δεν έγινε η συγκρουση με την ΕΕ και ότι η μάχη δεν δόθηκε. Τόνισε, δε, πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι η στρατηγική των Θεσμών είναι να εξωθήσουν τη χώρα σε Grexit με τους δικούς τους θεσμούς.

Ενότητα και συντεταγμένο σχέδιο απεγκλωβισμού ζητά η Ράνια Σβίγκου
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κοινό μας σπίτι». Σημείωσε ότι ενότητα είναι όρος να προχωρήσει το κόμμα μπροστά. Ζήτησε να αποφευχθεί η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι ο πείραμα της κυβέρνησης της Αριστεράς δεν έχει τελειώσει». Η κυρία Σβίγκου εκτίμησε ότι ο κόσμος βρίσκεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ  και σημείωσε πως για να συνεχίσει να είναι κοντά του πρέπει να του δοθεί ένα συντεταγμένο σχέδιο απεγκλωβισμού. «Κανένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης δεν έχει τελειώσει», είπε. 

Μητρόπουλος: «Όχι» σε παραιτήσεις 
Για το πιο νεοφιλελεύθερο πακέτο που έχει εφαρμόσει η Αριστερά και όχι μόνο τα τελευταία 100 χρόνια, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του κόμματος είπε ότι η σημερινή οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν άνοιξε τις οργανώσεις, δεν προδιαθέτει και δεν διασφαλίζει δημοκρατικές διαδικασίες. Ζήτησε να ανοιχτούν οι οργανώσεις και τότε να πάμε σε σημαντικότερες διαδικασίες. Τέλος τάχθηκε κατά των διαδικασιών των παραιτήσεων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναγνώρισε πως η κριτική που ακούγεται είναι η μισή αλήθεια και ότι αν ήταν όλη θα ήταν καταιγιστική για την κυβέρνηση. Ωστόσο επισήμανε πως όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα επειδή έγινε σκληρή διαπραγμάτευση, υπάρχει και η άλλη επιλογή.

Εξήγησε πως η κυβέρνηση ήταν αντιμέτωπη με το αν θα έπρεπε την επόμενη μέρα η ΕΚΤ να κουρέψει τα ελληνικά ομόλογα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο τράπεζας. Τόνισε πως αυτό που έχει σημασία για το λαό έχουν οι υλικές συνέπειες. Διερωτήθηκε στο όνομα ποιου υπογράφτηκε αυτή η συμφωνία "Στο όνομα του κεφαλαίου, των Γερμανών, της ΕΚΤ υπογράψαμε;". Σε ό,τι αφορά στο τι θα γίνει από εδώ και στο εξής εσωκομματικά ανέφερε ότι ένα έκτακτο συνέδριο θα έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως, ώστε να πραγματοποιηθεί μια αποτίμηση όχι μόνο για τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και πριν. Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα του κόμματος και για τη δημιουργία συνθηκών που θα την περιφρουρεί. Τέλος ο κ. Σακελλαρίδης υπερασπίστηκε τη διαφορετική άποψη μέσα στο κόμμα, ακόμα και αν διαφωνεί ο ίδιος μαζί τους, τασσόμενος απέναντι στον κανιβαλισμό. 

Βούτσης: Να στηριχθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς με πρωθυπουργό Τσίπρα
Απαντώντας σε αντιπολιτευτικές φωνές εντός του κόμματος, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης αναρωτήθηκε: "Αυτό το πολιτικό πάθος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η πολιτική των αντιπάλων, όλος αυτός ο αχός που σηκώθηκε σε  όλο τον κόσμο, γιατί έγινε άραγε, επειδή είχαν έναν πρωθυπουργό έτοιμο να συμβιβαστεί;".

Εκτίμησε, δε, ότι το αίσθημα που υπάρχει στον κόσμο είναι να στηριχτεί η κυβέρνηση της Αριστεράς με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news