facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: Ενημέρωσε το ΔΣ η Λαγκάρντ για Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση προς το ΔΝΤ και ήδη η Κριστίν Λαγκάρντ ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για την αρνητική αυτή εξέλιξη, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείο Τζέρι Ράις μετά την παρέλευση της χρονικής προθεσμίας που είχε στη διάθεσή της η χώρα.

Στις 23:00 χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας συναντήθηκαν στην Ουάσινγκτον οι αντιπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών στο ΔΣ του Ταμείου και είχαν την πρώτη συζήτηση για να οργανωθούν σε περίπτωση που τους ασκηθεί σφοδρή κριτική από άλλες χώρες του Ταμείου.

Το βράδυ ξεκίνησε η ενημέρωση της Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΣ με την γενική διευθύντρια να παρουσιάζει την επιστολή που της είχε στείλει από νωρίς το πρωί χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην οποία ανέγραφε ότι δεν θα πληρωθεί η δόση και ζητούσε παράταση. Σύμφωνα με το Mega, είπε τη γνώμη της και εκτίμησε ότι έχει κάθε δικαίωμα να είναι στεναχωρημένη διότι θεωρεί ότι δεν έτυχε καλής αντιμετώπισης από την Ελλάδα.

Εκτιμά ότι βοήθησε την χώρα ενώ κάποια στιγμή έδειξε και θυμό. Η κατάσταση ήταν βαριά καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε αναπτυγμένη χώρα.

Γύρω στις 17:00 ώρα Ελλάδας σήμερα θα γίνει νέα συνεδρίαση του ΔΣ και θα συζητηθούν οι νομικές λεπτομέρειες του αιτήματος για παράταση στην πληρωμή που ζήτησε η κυβέρνηση. Υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα, σύμφωνα με το Mega.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news