facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Επιμένουν στην άρνηση οι Φινλανδοί υπό το φόβο πτώσης της κυβέρνησης

Helsigin Sanomat

Στη ρητή εντολή που έχει λάβει από τη φινλανδική κυβέρνηση, ο Αλεξάντερ Στουμπ, στέκεται η ιστοσελίδα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της χώρας, Helsigin Sanomat. Σύμφωνα με αυτή, ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, καλέιται να μην εγκρίνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ελληνική πλευρά, για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

«Τα προτεινόμενα αυτή τη στιγμή μέτρα δεν είναι επαρκή και αυτό αποτυπώνεται και στις σκέψεις εκπροσώπων άλλων χωρών», είπε ο Στουμπ, μετά τη διακοπή των συνομιλιών χτες το βράδυ.

Η θέση και του Στουμπ, αλλά και του πρωθυπουργού της χώρας, Γιούχα Σίπιλα, είναι αρκετά δυσχερείς καθώς το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί» που χαρακτηρίζεται από αντιευρωπαϊκές και βαθιά συντηρητικές θέσεις, απείλησαν να αποχωρήσουν από τη συγκυβέρνηση, αν ο Στουμπ, αλλάξει τη στάση του και φανεί θετικός προς τις ελληνικές προτάσεις.

Kaupalehti

Ίδια γραμμή περιγράφει και η δεύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Φινλανδίας, Kaupalehti, όπου λέγεται πως η εντολή του Αλεξάντερ Στουμπ από την κυβέρνηση είναι να μην δεχτεί, τη χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα. Αυτό οφείλεται στη στάση του κόμματος των «Αληθινών Φινλανδών» και συγκεκριμένα του ηγέτη της παράταξης, Τίμο Σοΐνι, ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί αρνητική στάση άνευ όρων.

Ωστοσο και στις δυο ιστοσελίδες τονίζεται ότι παρά τη στάση των Φινλανδών, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι κανόνες επιχορήγησης του ESM προβλέπουν να υπάρχει 85% πλειοψηφία για να εγκριθεί ένα νέο δάνειο. Βάσει της οικονομικής δύναμης της Φινλανδίας, μέσα στην Ευρωζώνη, η αρνητική στάση του Στουμπ, δεν θα επηρεάσει αρνητικά το αποτέλεσμα, καθώς συγκεντρώνεται η απαραίτητη πλειοψηφία, χωρίς την ψήφο της Φινλανδίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news