facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Αναγγελία χρεοκοπίας της χώρας από τις επιστολές Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ

Αναγγελία χρεοκοπίας της χώρας περιλαμβάνουν οι δυο χθεσινές (Παρασκευή) επιστολές που απέστειλαν προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλαους Ρεγκλινγκ.

Με τις επιστολές τους ενημερώνουν την ελληνική κυβέρνηση οτι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αξιώσουν την αποπληρωμή ολόκληρου του ποσού των 130 δισεκ. ευρώ που οφείλει η χώρα μας στον EFSF και των 52,9 δισεκ. ευρώ που οφείλει προς τις χώρες της Ευρωζώνης από το πρώτο μνημόνιο.

Η εξέλιξη αυτή απειλεί με κατάρρευση το δημόσιο τομέα, τους ιδιώτες, τις τραπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, ενώ απειλεί με χιονοστιβάδα συνεπειών σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ως εγγύηση για τα δάνεια του EFSF έχουν μπει όλη η κινητή και ακίνητη περιούσια του κράτους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πάντως, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, λίγο πριν από το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, μιλάει στην Καθημερινή και λέει ότι η Ελλάδα έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής και έτσι αν υπάρξει επόμενο πρόγραμμα «δεν θα είναι σκληρότερο από αυτά του παρελθόντος».

Για τον κίνδυνο να χαθεί ένα τρισεκατομμύριο ευρώ αν η Ελλάδα καταρρεύσει, προειδοποιεί στο μεταξύ τους εταίρους ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην ισπανική εφημερίδα El Mundo. Πάντως ό,τι και να γίνει, ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι «την Τρίτη οι τράπεζες θα ανοίξουν».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news