facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Ντράγκι και Λαγκάρντ για ρευστότητα

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επιβεβαιώνει το Reuters.

O Ελληνας πρωθυπουργός συζήτησε με τον Μάριο Ντράγκι τα θέματα που αφορούν στην ρευστότητα των τραπεζών και έθεσε το ζήτημα της άμεσης ανάγκης άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την Κριστίν Λαγκάρντ ο Πρωθυπουργός μίλησε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα πως το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Νωρίτερα, όπως είχε μεταδώσει από την Ουάσινγκτον ο Μιχάλης Ιγνατίου, η κ.Λαγκάρντ υποδέχθηκε το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος με μία ψυχρή ανακοίνωση.

«Το ΔΝΤ σημείωσε το χθεσινό δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε χθες στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα, εάν μας το ζητήσει», όπως αναφέρεται.

Ακολούθησε συνάντηση των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών μελών της Ευρωζώνης συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου. Την ενημέρωση κάνουν η κ. Λαγκάρντ και ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πολ Τόμσεν.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news