facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Πλήρης κάλυψη Τσίπρα σε Βαρουφάκη - ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν επεξεργαστήκαμε ποτέ κανένα σχέδιο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ», παρά μόνο ένα πλάνο αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τα περί… Plan B της ελληνικής κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε: «Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε;».

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθος, μπορείτε να τον κατηγορείτε για όλα, αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο, ότι έκλεψε τη χώρα», το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στη Φώφη Γεννηματά

Όπως τόνισε, είχε δώσει ο ίδιος προσωπικά εντολή στον κ. Βαρουφάκη να προχωρήσει στη συγκρότηση ενός σχεδίου άμυνας της χώρας για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. «Είχα δώσει εντολή προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας με νόημα: «Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα να ψάξετε στο κόμμα σας και στις προηγούμενες κυβερνήσεις».



«Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι λαμόγιο»

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη, επισημαίνοντας στη Φώφη Γεννηματά ότι «δεν είναι λαμόγιο», καθώς «την ώρα που διαπραγματευόταν δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό (σ.σ.: εννοώντας τον Γκ. Χαρδούβελη) και δεν έκρυβε στο συρτάρι λίστες φορολογουμένων (ενν. τον Γ. Παπακωνσταντίνου)».

«Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθος, μπορείτε να τον κατηγορείτε για όλα, αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο, ότι έκλεψε τη χώρα» ξεκαθάρισε.

Γεννηματά: Η στρατηγική σας κόστισε 14 δισ. ευρώ

Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση γι' αυτές. Παράλληλα, του καταλόγισε «αλλοπρόσαλλη στρατηγική», με την οποία «έφερε το Grexit στην αυλή μας» και 14 δισ. ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Επιπλέον, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ οδήγησε στη Δικαιοσύνη όσα πολιτικά πρόσωπα παρανόμησαν, τονίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές αποφάνθηκαν για τον κ. Παπακωνσταντίνου.


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news