facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα: Εισαγγελική έρευνα για τα μέσα ενημέρωσης και την κάλυψη των εξελίξεων

Το σκηνικό «τρομοκρατίας» που είχε στηθεί τις τελευταίες ημέρες από τα τηλεοπτικά κανάλια ακόμη και την παραμονή του δημοψηφίσματος προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε ήδη έρευνα με αφορμή καταγγελίες για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα, το Σάββατο 4 Ιουλίου).

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημ. Γκύζης θα μπει στο μικροσκόπιο και η στάση των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία παραβίασης της εκλογικής διαδικασίας εκ μέρους τους.

Μάλιστα θα εξεταστεί αν ο τρόπος που κάλυψαν τις εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας, από τη στιγμή που προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα μέχρι και τη διεξαγωγή του ήταν αυτός που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις, δεν αποκλείεται η έρευνα να επεκταθεί και στην αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών μελών της αρμόδιας εποπτικής αρχής, δηλ. του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news