facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ντομπρόβσκις: Η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες για τις επόμενες εβδομάδες

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται όμως όλα δείχνουν ότι η ΕΚΤ θα παρέχει ασφάλεια στις ελληνικές τράπεζες για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες» δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNBC ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Αν και η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη και λαμβάνει μόνη της αποφάσεις, η κάλυψη των αναγκών των ελληνικών τραπεζών ήταν και παραμένει μέρος των διαβουλεύσεων» υποστήριξε ο ευρωπαίων αξιωματούχος.

Ερωτηθείς για την πρόταση Σόιμπλε για 5ετή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τόνισε ότι «είμαστε πάντα προς αναζήτηση ενός plan B σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως αναμένουμε. Οπότε προετοιμαζόμαστε για μια κατάσταση όπου δεν θα υπάρξει συμφωνία».


Ο κύριος Ντομπρόβσκις επανέλαβε τα μέτρα που καλείται η ελληνική κυβέρνηση να δεχθεί για να λάβει το τρίτο πακέτο από την ΕΕ λέγοντας ότι το βασικό σημείο που σκοντάφτουν οι συνομιλίες είναι αυτό της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης στην Ελλάδα.

Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Γερμανία θέλει πραγματικά να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, ο ευρωπαίος αξιωματούχος απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση οι συζητήσει επικεντρώνονται στο πώς θα φτάσουμε στο σημείο ώστε όλα τα μέλη του Eurogroup να αποδεχθούν τη συμφωνία».

Όπως υποστήριξε πάντως» όλα τα μέλη του Eurogroup έχουν προσπαθήσει πολύ να κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και όλες οι πλευρές έχουν ευθύνη για αυτό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news