facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Μεϊμαράκης: Το «ναι» το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές, δεν ζητάμε ανταλλάγματα

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι έλεγε «παραμύθια» και υπογραμμίζοντας ότι το «ναι» του κόμματός του είναι χωρίς συναλλαγές, γιατί η ΝΔ δεν ζητάει «ανταλλάγματα».

«Κύριε πρωθυπουργέ και να θέλουμε να αγιάσουμε δεν μας αφήνετε», δήλωσε με τόνο ειρωνείας, απαντώντας στον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ασκώντας κριτική στο περιεχόμενο της ομιλίας του είπε δε ότι «τέτοιες ώρες ευθύνης, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» και διερωτήθηκε τι πραγματικά ζητάει ο κ. Τσίπρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Θελήσατε να μιλήσετε έτσι, για να συσπειρώσετε την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Τι ζητάτε από μας; Σας παρείχαμε εξουσιοδότηση την προηγούμενη εβδομάδα και σας την παρείχαμε απλόχερα. Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Σε τέτοιες ώρες ευθύνης δεν περίμενα να έχετε τέτοια συμπεριφορά. Μου λέγατε παραμύθια ότι δεν θα μιλήσετε σήμερα και να μην μιλήσω κι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ξέραμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, εσείς κοροϊδεύατε και γελούσατε», ανέφερε στη συνέχεια και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ήξερε πως αν τελειώσει το πρόγραμμα, θα κλείσουν οι τράπεζες.

«Πάλι καλά που δεν μας είπατε ότι θα κάνετε θα είναι και ψήφος εμπιστοσύνης», είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση δεν ήταν με τους εδώ ήταν με τους έξω».

«Και θέλετε να σας πούμε, έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι σας φέρθηκαν άσχημα οι Ευρωπαίοι;
Είχατε πολύ ευνοϊκότερη συμπεριφορά από τους εταίρους το πρώτο τρίμηνο από ότι είχαμε εμείς το 2014 εν συγκρίσει με εμάς», τόνισε.

«Το ξέρατε ότι, ότι τελείωσε το πρόγραμμα, ότι η ΕΚΤ δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει. Το ξέρατε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες», πρόσθεσε στη συνέχεια, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι υφάρπαξε την ψήφο του λαού με ψεύτικες υποσχέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η ΝΔ σας δίνει στην κυβέρνηση την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, αλλά δεν δίνει «λευκή επιταγή».

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είναι πολιτική δύναμη για μας να σας πούμε "ναι", προχωρήστε στην Ευρώπη» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό αν μην παρεξηγεί την αστική ευγένεια για αδυναμία.

«Μας είχατε για χαζούς αλλά δεν είμαστε. Μην παρεξηγείτε την αστική ευγένεια για αδυναμία», τόνισε.

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά λέμε «ναι στην πορεία της Ευρώπης, χωρίς παζαρέματα, έχουμε ένα στοίχημα μπροστά μας. Και η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και θα το δείτε μπροστά σας».

Όπως υποστήριξε, η ΝΔ «σας δίνει στήριξη στο θέμα της παραμονής της Ευρώπης, αλλά για θέματα όχι μόνο στα οικονομικά και σε άλλα όπως για παράδειγμα για την Παιδεία. Θα είναι θέμα συνεννόησης. Εσείς θα τα κλείσετε, αλλά με συνεννόηση στα νομοσχέδια» και πρόσθεσε: «Και πάλι σας κατανοώ, ξέρω τι περνάτε».

Όμως, ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε ακόμη τον πρωθυπουργό ότι ο κίνδυνος δεν έχει μηδενιστεί και τον κάλεσε να παραδεχθεί ότι η στάση της αντιπολίτευσης του έδωσε «αρκετά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα» του.

«Με τη ψηφοφορία του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να φύγει η Ελλάδα από το κίνδυνο του Grexit», τόνισε και πρόσθεσε: «Χωρίς συναλλαγές το "ναι" το δικό μας, δεν έχει ανταλλάγματα, δεν ταυτιζόμαστε με τα δικά σας μέτρα».

«Η συμφωνία φέρει τη δική σας υπογραφή, είναι δικιά σας και εσείς πρέπει να την υλοποιήσετε», είπε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο «μέιλ Χαρδούβελη» που, όπως τόνισε, «κόστιζε ούτε να δισ. ευρώ».

«Τώρα που μάθατε, την απειρία σας θα την πληρώσει ο λαός», ανέφερε και τόνισε πως τα μέτρα θα είναι πολύ περισσότερα και εκφράζοντας τον φόβο του ότι μπορεί να αυξηθούν.

«Δεν πήρατε κάτι παραπάνω από αυτό που είχαμε εμείς συμφωνήσει το 2012»

Με τόνο ειρωνείας ήταν και η δευτερολογία του κ. Μεϊμαράκης.

«Κύριε πρωθυπουργέ έχετε διαβάσει τη συμφωνία; Γιατί στη σελίδα έξι αναφέρει ρητά ότι δεν γίνεται να υπάρξει απομείωση του χρέους και δεν πήρατε κάτι παραπάνω από αυτό που είχαμε εμείς συμφωνήσει το 2012», ανέφερε, ενώ χρησιμοποίησε και το «ουάου» που «ακολουθεί» τον κ. Βαρουφάκη.

Σχετικά με το αν θα δώσουν ψήφο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι: «Δεν είναι από εμάς η ανησυχία, είναι δικό σας θέμα τι θα κάνει. Αλλά και από όλη την Ευρώπη τι γίνεται στην Κοινοβουλευτική σας ομάδα, αν θα μπορείτε με μισή ΚΟ να υλοποιήσετε το πρόγραμμα. Η ΚΟ σας, πιστεύω ότι θα αναλάβει τις ευθύνες σας».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης -πάλι με ειρωνεία- τόνισε ότι «άκουσα και ότι κάνατε και 8 η ώρα το πρωί συνεδρίαση της ΚΟ, πράγμα παράξενο για την Αριστερά...».

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής αυτή τη στιγμή»

Έπειτα από την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων και σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή στις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι η Βουλή έστειλε το μήνυμα που έπρεπε στην Ευρώπη και κρατάει την Ελλάδα στην πορεία που έχει χαράξει και όπως τόνισε, «η ΝΔ συμπαγής ανταποκρίθηκε σε αυτή την πορεία».

Παράλληλα και ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους υποστήριξε ότι ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, πρόταση μομφής, τονίζοντας ότι δεν πιστεύει πως το κόμμα του θα μετείχε σε κυβέρνηση συνεργασίας.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news