facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Είναι γελοία η συμφωνία δεν θα την ψηφίσω

Σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και ήταν αποτέλεσμα της πολύωρης διαπραγμάτευσης του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής, άσκησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, την ώρα μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση κάλυπτε πλήρως τις κινήσεις του πρώην τσάρου της Οικονομίας.

«Η άποψη μου για την Σύνοδο είναι ότι αποτελεί κατάφωρο πλήγμα στην αξιοπιστία της ΕΕ στην ιδέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διαβάζοντας την δεν πίστευα στα μάτια μου για το πως οι ηγέτες, κατάφεραν σε τόσο πολύ μικρό διάστημα να καταφέρουν ένα τέτοιο πλήγμα στην Ευρώπη. Είναι ένα γελοίο κείμενο», ανέφερε χαρακτηριστά ο πρώην υπ. Οικονομικών μιλώντας στο «thepressproject».

Ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε λέγοντας «Δεν έχει καμία οικονομική βάση για ανάκαμψη της οικονομίας. Στόχος είναι η υποταγή της κυβέρνηση, η γελοιοποίηση της. Κάθε θέμα που έθεσε η κυβέρνηση το αρνήθηκαν και είναι σαν να έχουν συγγράψει ένα κείμενο για να μας εξευτελίσουν στην λάσπη. Να κάνουμε μία δήλωση μετανοίας για κάθε τι έχουμε πει μέχρι στιγμής».

Στην συνέντευξη που δόθηκε σε διαδικτιακό ιστότοπο, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τις θέσεις του ξεκινώντας από την στάση που θα κρατήσει στην αυριανή διαδικασία στην Βουλή, λέγοντας ότι δεν έχει προλάβει να διαβάσει ακόμα το κείμενο. «Δεν θα το ψηφίσω, εκτός αν υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις που θα με κάνουν να το σκεφτώ. Θα το συζητήσω με τον συντρόφους, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Τσίπρα. Έχω μια ηθική υποχρέωση να μην βιαστώ. Χρειάζεται ψυχραιμία» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news