facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Θύελλα για την «έφοδο» Λαφαζάνη στο Νομισματοκοπείο - Τσίπρας: Έμπλεξα με τρελούς!

Ευρύτερες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι φήμες περί “εφόδου στο νομισματοκοπείο” που ορισμένα δημοσιεύματα απέδωσαν στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με σημερινή του ανακοίνωση ζητά “αφενός να υπάρξει παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών για να διερευνηθούν οι πληροφορίες αυτές που ενδεχομένως προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και αφετέρου να επικρατήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα στο σύνολο των πολιτών και κυρίως του πολιτικού κόσμου”. Αναφέρει ο κ. Τατούλης: «Επιχειρείται με δόλο και μέσα από διαρροές πληροφοριών η τρομοκράτηση των πολιτών και η καλλιέργεια κλίματος φόβου στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή για τη χώρα»,τονίζει χαρακτηριστικά και επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η διαμόρφωση της συγκεκριμένης λογικής”.

Ο κ. Λαφαζάνης με δήλωσή του στην γερμανική εφημερίδα “Bild” χαρακτηρίζει «ανοησίες τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έτοιμο να “εισβάλει” στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όλα αυτά τα σενάρια, όπου για παράδειγμα καταλαμβάνω την Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ανοησίες. Δεν είμαι τρομοκράτης». Ωστόσο σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα προσθέτει ότι «αυτά τα 22 δισεκατομμύρια υπάρχουν - και μάλιστα μοιρασμένα σε διάφορα σημεία της χώρας. Σε μετρητά. Και τα χρήματα θα έπρεπε να δοθούν στον κόσμο». Στο θέμα αναφέρθηκαν και συνεργάτες του κ. Λαφαζάνη με διαρροή τους στο ΑΠΕ: «απευθυνόμενοι στους εμπνευστές των άθλιων δημοσιευμάτων περί σχεδίων του Παναγιώτη Λαφαζάνη για κατάληψη, τάχα, του Νομισματοκοπείου, σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα και απαλλοτρίωση δισεκατομμυρίων ευρώ, απαντούσαν με τη γνωστή φράση : Αιδώς Αργείοι! Ο στόχος αυτών των άθλιων δημοσιευμάτων δεν είναι το πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά οι συνεπείς αντιμνημονιακές προοδευτικές θέσεις που εκφράζει».


Τα διαθέσιμα της ΤτΕ


Τα δημσιεύματα περί εφόδου στο Νομισματοκοπείο ή στην ΤτΕ είναι αυπόστατα και υποβοιλιμαία. Εκείνο που είναι πραγματικό είναι οι δηλώσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ για τα διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδας που προκάλεσαν και απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα σε συνεδρίαση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας ο κ. Λαφαζάνης φέρεται να είπε: «Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή μπορούμε να το κάνουμε και τώρα, παίρνοντας 22 δισ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα».

Η αιχμηρή απάντηση στον κ. Λαφαζάνη ήλθε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο “Lost in space 2” απαξιώνει πλήρως τα όσα υποστηρίζει ο κ. Λαφαζάνης. Συγκεκριμένα ο κ. Μάρδας αναφέρει: «Σε συνάντηση που έγινε σε ξενοδοχείο των Αθηνών της «Αριστερής Πλατφόρμας» ο κος Λαφαζάνης και οι πέριξ αυτού δραχμιστές διατύπωσαν διάφορες απόψεις αναφορικά με την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Λόγω έλλειψης ενός γραπτού κειμένου αρκούμαστε στα όσα έχουν διαρρεύσει στο πλαίσιο των σχετικών ρεπορτάζ.

Ακούστηκε λοιπόν ότι κατά τη διαδικασία επιστροφής στη δραχμή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για πληρωμή μισθών και συντάξεων, τα 20 περίπου δις ευρώ που βρίσκονται στις αποθήκες της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και ανήκουν φυσικά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Υποθέτουν οι υποστηρικτές τέτοιων λύσεων ότι η ΕΚΤ θα μείνει απαθής αν κάτι τέτοιο πράγματι συμβαίνει, κάτι φυσικά που δεν είναι αληθές. Η απάντηση της ΕΚΤ θα είναι απλή: Αν πράγματι χρησιμοποιήσουμε τα υποτιθέμενα 20 δις ευρώ που βρίσκονται σε κάποιες αποθήκες της ΤτΕ, την επόμενη ημέρα η ΕΚΤ θα αρχίσει να τυπώνει νέα χαρτονομίσματα για την υπόλοιπη ΕΕ, ακυρώνοντας στην πράξη τα ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Οπότε οι Έλληνες θα έχουν στα χέρια τους απλά σκουπίδια. ! Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αυτή η παρακαταθήκη των 20 δις της ΕΚΤ στην ΤτΕ. Στην περίπτωση αυτή, τα διαβόητα 20 δις ευρώ είναι απλά τίτλοι του Δημοσίου, που οφείλει το κράτος σε Ταμεία, Οργανισμούς κ.λπ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news