facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Ολάντ: Οι ελληνικές προτάσεις είναι σοβαρές και αξιόπιστες

Οι Έλληνες έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην ευρωζώνη δήλωσε ο Φ. Ολάντ, μεταδίδει το Reuters.
Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι προτάσεις της Αθήνας είναι σοβαρές και αξιόπιστες, ωστόσο δεν έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις. Οι Έλληνες πρέπει να αναγνωρίσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι απαραίτητες, τόνισε, συμπληρώνοντας πως οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να ξαναρχίσουν με στόχο να υπάρξει μια συμφωνία.
Από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι δηλώνει περισσότερο αισιόδοξος από ό,τι πριν σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συμφωνίας με την Ελλάδα, μεταδίδει το Reuters. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα χρειαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής εφόσον ένα deal έχει συμφωνηθεί νωρίτερα.
Ηδη προγραμματίζεται για το μεσημέρι τηλεδιάσκεψη στην οποία θα μετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο τελευταίος μιλώντας στη Χάγη χαρακτήρισε "λεπτομερές κείμενο" τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, χωρίς να σχολιάζει περαιτέρω, ενώ σημείωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει "σημαντική απόφαση" κατά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.
Εν τω μεταξύ πηγές της ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι αν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup δεν θα απαιτηθεί Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή. 

Ντάισελμπλουμ: Οι θεσμοί αξιολογούν την ελληνική πρόταση

Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης μπορεί να λάβουν μια "μεγάλη απόφαση" στο Eurogroup του Σαββάτου για τις ελληνικές προτάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ. 
Σε δήλωσή του μετά την τηλεδιάσκεψη με την Κριστίν Λαγκάρντ, το Μάρτιο Ντράγκι και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν θέλησε να σχολιάσει το περιεχόμενο των προτάσεων. 
"Περιμένω από τους θεσμούς να αξιολογήσουν το έγγραφο. Είναι ένα μεγάλο κείμενο και πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά για να διαπιστωθεί εάν είναι αρκετά σαφές", δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους. 
Δεκάδες αξιωματούχοι στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ εξετάζουν την πρόταση που εστάλη την Πέμπτη το βράδι, σημείωσε.
Νωρίτερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε πει ότι "η διευρυμένη στήριξη στην Ελλάδα προσθέτει αξιοπιστία αλλά ακόμη και έτσι, πρέπει να εξετάσουμε διεξοδικά αν η πρόταση είναι καλή και αν βγαίνουν τα νούμερα".
"Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να λάβουμε μια μεγάλη απόφαση", σημείωσε. 

Μακρόν: Απαραίτητη μια συζήτηση για το ελληνικό χρέος

Από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Ε. Μακρόν δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές σημειώνοντας πως το επίπεδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Ευρώπης.
Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, ενώ τόνισε πως είναι απαραίτητη μια συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Φάιμαν: Να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για deal με Ελλάδα

O Αυστριακός καγκελάριος βλέπει την πιθανότητα μια συμφωνίας με την Ελλάδα, μετά την κατάθεση νέων προτάσεων από την Αθήνα, μεταδίδει το Associated Press.
Η πλευρά που δείχνει εποικοδομητικό πνεύμα πρέπει να υπερισχύσει εκείνης που δεν θέλει συμφωνία, τόνισε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει ποιους εννοεί.
Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να λησμονείται ότι η κρίση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει τους φτωχότερους πολίτες. «Άρα είναι υποχρέωσή μας να χρησιμοποιήσουμε εποικοδομητικά αυτή την τελευταία ευκαιρία», είπε ο Β. Φάιμαν.

Παντοάν: Γίνονται σημαντικά βήματα προς μια συμφωνία

Επιτελείται σημαντική πρόοδος προς την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.
"Αυτές τις ώρες κάνουμε σημαντικά βήματα προς μια λύση για την Ελλάδα", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.
"Χρειαζόμαστε μια συμφωνία η οποία θα έχει συμφωνηθεί από κοινού και που στόχο θα έχει την διαρκή και βιώσιμη ανάπτυξη. Η Ιταλία συνεχίζει να εργάζεται για αυτή τη λύση", πρόσθεσε.

Βάση για συζήτηση οι ελληνικές προτάσεις, λέει ο Μαλτέζος πρωθυπουργός

Η νέα πρόταση της Αθήνας φαίνεται να παρέχει βάση για διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος διάσωσης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζ. Μουσκάτ.
«Με μια πρώτη ματιά, οι προτάσεις της Ελλάδας παρέχουν βάση για συζήτηση», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπάρχει πρόοδος, δεν ξέρουμε αν είναι επαρκής, λέει ο Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ

Ο Σλοβάκος υπουργός οικονομικών Peter Kazimir αμφισβήτησε σήμερα αν η Ελλάδα έχει κάνει αρκετά με τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων για να εξασφαλίσει τη συμφωνία των πιστωτών ώστε να διαπραγματευθεί ένα νέο πακέτο διάσωσης. 
Ο Kazimir, ένας από τους σκεπτικιστές μεταξύ των υπουργών οικονομικών του Eurogroup αναφορικά με την Ελλάδα, ανέφερε σε tweet: "Φαίνεται ότι έχουμε πρόοδο με την Ελλάδα. Δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτή είναι επαρκής ή εάν θα χρειαστεί ένα περισσότερο εμπροσθοβαρές πακέτο". 
"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ακούγοντας τους Ελληνες αξιωματούχους, αναρωτιέται κανείς πόσο γρήγορα μπορεί να μεταμορφωθεί η κάμπια σε πεταλούδα", ανέφερε. 
euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news