facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σκέψεις στην Κομισιόν για δεύτερο δάνειο-γέφυρα στην Ελλάδα

Μάλλον αισιόδοξο θεωρούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον στόχο για ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος μέσα στον Αύγουστο. Με τη σκέψη, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές να ολοκληρωθούν αρχές Σεπτεμβρίου η Κομισιόν, σύμφωνα με την Καθημερινή, φαίνεται να εξετάζει την παροχή ενός δεύτερου δανείου-γέφυρα στην Ελλάδα από τον EFSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας).

Κι αυτό γιατί στις 20 Αυγούστου λήγει το ομόλογο της ΕΚΤ αξίας 3,2 δισ. ευρώ ενώ συνολικά οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας είναι 5 δισ. ευρώ (πληρωμή δόσης στο ΔΝΤ και τόκοι).

Το νέο χρηματοδοτικό κενό εξετάζεται να καλυφθεί και πάλι μέσω του EFSM της Ε.Ε. υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζονται μέσω εγγυήσεων τα 9 κράτη-μέλη που δεν μετέχουν στην Ευρωζώνη.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί υπάρχει πρόταση για μονιμοποίηση των εγγυήσεων έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι χώρες που δεν μετέχουν στο ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η χρησιμοποίηση των 6 δισ. ευρώ που έχει ακόμα στη διάθεσή του το ταμείο του EFSM.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news