facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Με έξι νομοσχέδια θα «ξεκλειδώσει» η Αθήνα την εμπιστοσύνη των εταίρων

Μια δύσκολη εβδομάδα περιμένει την κυβέρνηση με το τέλος των διεργασιών του Σαββατοκύριακου.

Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή και εν αναμονή της απόφασης του Eurogroup, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αναμένεται μια «εβδομάδα των παθών» για την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον η συζήτηση εστιάζεται στην εξειδικευμένη ανάλυση των μέτρων, και στους τρόπους έμπρακτης απόδειξης αξιοπιστίας. Η ανοικοδόμηση αυτή λαμβάνει «σάρκα και οστά» ως απαίτηση των εταίρων για κατάθεση και υπερψήφιση νομοσχεδίων μέσα στη εβδομάδα, σχετικά με τα θέματα «αγκάθια» της νέα συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, οι εταίροι φέρονται να ζητούν από τη κυβέρνηση να καταθέσει αλλεπάλληλα νομοσχέδια, αρχικά για το νέο καθεστώς στο ΦΠΑ, τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση των μονοπωλίων (σπάσιμο των καρτέλ σύμφωνα με την εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ) και το «πάγωμα» όλων των αλλαγών στις συλλογικές συμβάσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Με την Γερμανία αλλά και τη Φινλανδία να βάζουν εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές της, αλλά και με απαιτήσεις από χώρες όπως η Μάλτα, η Ιρλανδία και η Σλοβενία, η κατάθεση των νομοσχεδίων αποτελεί ένα αναγκαίο κακό για οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news