facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τσακαλώτος: Έχουμε μία δύσκολη συμφωνία, αλλά και μία υπόσχεση για το χρέος [ΒΙΝΤΕΟ]

«Η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δέχθηκε τον συμβιβασμό της αρχής της λαϊκής ετυμηγορίας από τη μία και από την άλλη η αρχή της συνέχειας της ΕΕ και τον κανόνων και προσπάθησε να φέρει μία συμφωνία πάνω σε αυτή τη βάση», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στις επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου.

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι στη συμφωνία υπάρχουν μέτρα με υφεσιακή επίδραση και μεταρρυθμίσεις σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. «Είναι μια δύσκολη συμφωνία. Ο χρόνος θα δείξει αν είναι οικονομικά βιώσιμη, διαμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών.

Από την άλλη, είπε, υπάρχουν αρκετά πραγματα με κατεύθυνση αναδιανομής και έφερε ως παράδειγμα τον φόρο αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδωσε μεγάλη έμφαση στην συζήτηση που θα ακολουθήσει της συμφωνίας για το χρέος, κατά την τοποθέτηση του. «Έχουμε μια υπόσχεση για το χρέος το 2022, πριν από λίγους μήνες δεν υπήρχε καμία τέτοια υπόσχεση» πρόσθεσε.

Όπως είπε, υπάρχουν και υφεσιακά μέτρα, αλλά και άλλα, που υπό τον όρο της λύσης του ζήτηματος του χρέους και της ύπαρξης ενός δυνατού επενδυτικού προγράμματος και αν ο κόσμος το δει από την αισιόδοξη πλευρά ότι έφυγε το grexit για πάντα, μπορεί να δώσει ανάπτυξη.

«Αυτή τη συμφωνία θα τη δούμε μετά τη διαπραγμάτευση σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες που θα ολοκληρωθεί και θα έχουμε το τελικό κείμενο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι, «τότε, με νηφαλιότητα, θα μπορούμε να την κρίνουμε και προπάντων με γνώμονα τη μεσαία τάξη που έχει υποφέρει πολύ».


tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news