facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αντιδράσεις Γερμανών πολιτικών για τη συμφωνία Ελλάδας-Ευρώπης

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει ακόμη μερικές προσπάθειες μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο πρόγραμμα βοήθειας.

«Μένουν ακόμη μερικά δύσκολα βήματα μέχρι το νέο πακέτο βοήθειας, όλα από την Αθήνα, όπου πρέπει να εργαστούν επειγόντως για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Στάινμαγερ.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) χαιρέτισαν την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης, όμως παράλληλα επέκριναν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Είναι καλό ότι αναζητήθηκε ένας κοινός δρόμος στην ευρωζώνη», είπε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Ραλφ Στέγκνερ. «Όλοι όσοι έλεγαν ότι ένα Grexit θα ήταν καλύτερο, έκαναν λάθος», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα Άξελ Σέφερ κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι ήταν αποφασισμένος να εκδιώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη.

«Κάτι τέτοιο αποφεύχθηκε επιτυχώς με τη δέσμευση του SPD διότι είπαμε, και προς τον Σόιμπλε, ότι δεν θα συμφωνήσουμε», τόνισε ο Σέφερ.

Ο πρόεδρος του κόμματος Die Linke Μπερντ Ρίξινγκερ από την πλευρά του απέφυγε να αξιολογήσει τη συμφωνία.

Μλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv είπε: «Από αυτά που ακούω φοβάμαι ότι με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα δεν θα εξυγιανθεί. Προφανώς συνεχίζεται η πολιτική λιτότητας. Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα τι θα γίνει με αυτό το ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο είναι μια πλήρης υποταγή της Ελλάδα και παράλληλα ο λάθος δρόμος».

Επίσης ο Ρίξινγκερ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να υποστηρίξει το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, «αν δεν προβλέπει την απομείωση του χρέους» της Αθήνας.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Έλμαρ Μπροκ εμφανίστηκε έκπληκτος που τελικά οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε συμφωνία. «Χθες το απόγευμα είχα την αίσθηση ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία», είπε μιλώντας επίσης στο n-tv.

Η συμφωνία προσφέρει νέες ευκαιρίες, επισημαίνει ο Μπροκ, «διότι οι Έλληνες τώρα (…) προτού καν μπορέσουν να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να παρουσιάσουν αποτελέσματα».

Η επικεφαλής των Πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ επεσήμανε ότι η γερμανική κυβέρνηση βλάπτει την Ευρώπη και καταστρέφει τις βασικές αξίες και τη φήμη της ηπείρου.

Ο νεοεκλεγείς συμπρόεδρος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) Γεργκ Μόιτεν επέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση λέγοντας ότι παραπλανεί τους Γερμανούς πολίτες σε ό,τι αφορά τη διάσωση της Ελλάδας, λέγοντάς τους ότι δεν θα δώσουν άλλα χρήματα.

«Οι Γερμανοί ψηφοφόροι συνειδητοποιούν ότι η γερμανική κυβέρνηση τους κρατά ομήρους. Το ευρώ είναι όπως το Γκουαντάναμο: μπορεί κανείς να μπει, αλλά όχι να βγει», είπε χαρακτηριστικά ο Μόιτεν.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news