facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες στον κυβερνητικό συνασπισμό

Κρίσιμη θα είναι η αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή για την κυβερνητική πλειοψηφία. Τις τελευταίες ώρες καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες στον κυβερνητικό συνασπισμό, από βουλευτές που τείνουν υπέρ του «όχι».

Ήδη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει την εξουσιοδότησή της, ενώ το ίδιο έπραξε λίγο αργότερα και βουλευτής Αχαΐας, Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Επίσης, ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουθάκης θα απουσιάζει. Με επιστολή του στην πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι θα ψήφιζε θετικά στο νομοσχέδιο για την εξουσιοδότηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ωστόσο στην ψηφοφορία δεν μετρά η ψήφος και άρα θα αφαιρεθεί από τα «ναι».

Σε ό,τι αφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα, φαίνεται ότι επικρατεί η άποψη οι βουλευτές που πρόσκεινται σε αυτήν να μην τηρήσουν συλλογική στάση, αλλά να υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση.

Φαίνεται επίσης ότι πρυτανεύει η λογική να μην γίνει η Αριστερή Πλατφόρμα η αιτία να χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη. Ωστόσο, η διαφοροποίηση θα καταγραφεί με κάποιο τρόπο, πιθανώς με κάποια δήλωση.

Σύμφωνα με το Mega, κοντά στην αρνητική ψήφο ή το «παρών» βρίσκονται οι Κ.Λαπαβίτσας, Δ.Κοδέλας, Θ.Πετράκος, Ελ.Σωτηρίου, Ιω.Γαϊτάνη, Ελ.Ψαρέα, Β.Κυριακάκης, Σ.Τριανταφύλλου, Στάθης Λεουτσάκος και Αγλαΐα Κυρίτση.

Αναταράξεις υπάρχουν και στους ΑΝΕΛ, η κοινοβουλευτική ομάδα των οποίων συνεδρίαζε για πάνω από τέσσερις ώρες και με διακοπή ώστε ο Πάνος Καμμένος να έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές Νίκος Μαυραγάνης, Χαρίσιος Κάτανας, Σταυρούλα Ξουλίδου και Παύλος Χαϊκάλης εξέφρασαν τις ενστάσεις τους και δεν αποκάλυψαν τι θα πράξουν στην ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του κόμματος πάντως φαίνεται να ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει «ναι» καθώς τόνισε η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να αφήσει τη χώρα να καταστραφεί. Ωστόσο κάλεσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news