facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Στ.Θεοδωράκης: Θα κερδίσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος

«Θα κερδίσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος. Το "ναι" θα κερδίσει γιατί έχει μπει πλέον στη μάχη η νέα γενιά, η οποία δεν θέλει να ζήσει σε μια βαλκανική χώρα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε παράλληλα στην απόφαση να διεξαχθεί δημοψήφισμα λέγοντας: «Ο πρωθυπουργός ήρθε με μια πρόταση από τις Βρυξέλλες και αντί να συζητήσει και να δώσει μια τίμια απάντηση, προτίμησε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του ελληνικού λαού, και να πάει σε δημοψήφισμα, για να μην διαλυθεί το κόμμα του».

Τέλος εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση του Αλ.Τσίπρα απέναντι στον ίδιο. «Λυπάμαι προσωπικά για τον Αλ.Τσίπρα» ανέφερε. «Λυπάμαι γιατί όταν συναντήθηκα μαζί του και του είπα "πάνω από όλα είναι η χώρα κι εμείς θα σε στηρίξουμε. Να υπολογίζεις σε 17 επιπλέον ψήφους, γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο» απάντησε "ωραία!". Βγήκα και είπα στην κοινωνία πως τον στηρίζω. Άρχισαν εναντίον μου οι επιθέσεις και προχθές εμφανίστηκε και είπε πως "κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως θα με στηρίξουν χωρίς να δουν την πρότασή μου". Αυτή όμως ήταν μια πατριωτική πράξη για να βοηθήσουμε τη χώρα, δίχως ανταλλάγματα».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ο ακόμη:

– Είπα ότι δεν πρέπει να πάνε στη συγκέντρωση πολιτικοί αρχηγοί για να δώσουμε χώρο στα κινήματα. Στο «ναι» στρατεύεται ο δημιουργικός κόσμος της χώρας. Εμείς πρέπει να δώσουμε τη μάχη για την Ευρώπη. Το Ποτάμι θα εκδώσει τις επόμενες ώρες έναν κατάλογο με τους ανθρώπους που στηρίζουν το «ναι», παρά τις αντιδημοκρατικές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ και παρά το γεγονός ότι ορισμένοι «αυτόκλητοι προστάτες» εμποδίζουν συλλογικά όργανα όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο και ο Δικηγορικός Σύλλογος, να συνεδριάσουν για να μη συμμετάσχουν στην καμπάνια του «ναι».

– Η χώρα έχει ακόμη τρεις ώρες. Πρέπει να γίνει κάτι, αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας. Σε τρεις ώρες τα προβλήματα για την κοινωνία θα αρχίσουν να γίνονται αξεπέραστα. Αν φύγουμε από το πρόγραμμα η συμπεριφορά των αγορών, τον καιροσκόπων και των συντηρητικών κύκλων στην Ευρώπη, μπορεί να είναι απρόβλεπτη και η χώρα θα είναι απροστάτευτη.

– Η Κυβέρνηση ας μην καταθέσει τα όπλα σε σχέση με τις απόψεις της αλλά να πει «ναι» στη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με τον κ. Γιούνκερ μέχρι το Σάββατο και να αποσύρει το δημοψήφισμα. Θα την κερδίσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος. Το «ναι» θα κερδίσει γιατί έχει μπει πλέον στη μάχη η νέα γενιά, η οποία δεν θέλει να ζήσει σε μια βαλκανική χώρα.

– Σε περίπτωση που υπερισχύσει το «ναι», έχουμε μια επιτροπή οικονομολόγων με τη συνεργασία των οποίων έχουμε διαμορφώσει μια συγκεκριμένη αντιπρόταση για τους θεσμούς. Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη. Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κι ένα κομμάτι ευρωπαϊκό, με ανθρώπους που ανησυχούν όσο κι εμείς. Έχουμε επαφή μαζί τους. Δεν κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, αλλά έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι οι ευθύνες είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές ενός απλού κομματικού στελέχους.

– Έχουμε μεγάλη απόσταση με τον κ. Τσίπρα και την έχει δημιουργήσει εκείνος με τα λάθη που έχει κάνει. Εμείς προσπαθήσαμε να τον στηρίξουμε στην Ευρώπη. Νιώθουμε ότι μας πρόδωσε. Έκανε μια κακή διαπραγμάτευση και κατέληξε σ’ ένα κακό αποτέλεσμα. Νομίζω όμως πως αν υπερισχύσει το «ναι» θα φερθεί υπεύθυνα και δεν θα βάλει τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Δεν πιστεύω στα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και τις διασπάσεις. Πιστεύω ότι ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο μπορεί τη Δευτέρα να δώσει λύσεις προς όφελος της χώρας. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσει αν θα είναι Πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα.

– Ο κόσμος είναι θυμωμένος, όχι μόνο με τον κ. Τσίπρα αλλά και με το προηγούμενο καθεστώς και με το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ο κόσμος έχει την αίσθηση ότι τα προβλήματα ξεκινούν επειδή μαλώνουμε μεταξύ μας. Δεν είναι έτσι. Πιστεύω πως την επόμενη ημέρα θα βρούμε μια λύση προς όφελος της πατρίδας.

– Η πρόταση Γιούνκερ και η πρόταση Τσίπρα έχουν ελάχιστες διαφορές. Δημοσιονομικά μιλάμε για το ίδιο πρόγραμμα. Για το ίδιο μνημόνιο. Δεν νομίζω πως ο Πρωθυπουργός θα φερθεί επιπόλαια και θα πει «δέχομαι τα 8 δις που έχουμε προτείνει εμείς και όχι τα 8,3 δις που προτείνουν οι εταίροι». Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς μπερδεύεται όταν ακούει διαφορετικές φωνές στο αυτί του και όταν οι συνιστώσες τον τραβάνε από το μανίκι. Ο Πρωθυπουργός ήρθε με μια πρόταση από τις Βρυξέλλες και αντί να συζητήσει και να δώσει μια τίμια απάντηση, προτίμησε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του ελληνικού λαού και να πάει σε δημοψήφισμα για να μην διαλυθεί το κόμμα του.

– Καταλαβαίνει κανείς ποιο είναι το ερώτημα του δημοψηφίσματος; Καλείται να απαντήσει ο κόσμος μ’ ένα «όχι», το οποίο προτάσσουν μάλιστα, ή μ’ ένα «ναι» και πρέπει να διαβάσει 30 σελίδες.

– Αντιλαμβανόμαστε ότι το πρόγραμμα θα είναι σκληρό για τη χώρα. Ακόμη με βρίζουν διότι είπα ότι χωρίς ανταλλάγματα θα στηρίξουμε τη συμφωνία. Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με αυτό, λυπάμαι προσωπικά πολύ για τον Αλέξη Τσίπρα και να σας εξηγήσω το γιατί. Λυπάμαι γιατί όταν συναντήθηκα μαζί του και του είπα «πάνω απ’ όλα είναι η χώρα κι εμείς θα σε στηρίξουμε. Να υπολογίζεις σε 17 επιπλέον ψήφους, γιατί δεν έχουμε άλλο δρόμο» απάντησε «ωραία!». Βγήκα και είπα στην κοινωνία πως τον στηρίζω. Άρχισαν εναντίον μου οι επιθέσεις γιατί στηρίζω τον Τσίπρα χωρίς να ξέρω και προχθές εμφανίστηκε στη Βουλή και είπε πως «κάποιοι βιάστηκαν να πουν πως θα με στηρίξουν χωρίς να δουν την πρότασή μου». Αυτή όμως ήταν μια πατριωτική πράξη για να βοηθήσουμε τη χώρα, δίχως ανταλλάγματα.

– Ο Χ. Θεοχάρης μπορεί να ξέρει τι γίνεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Γνωρίζει τους ανθρώπους αυτούς. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι υπάρχει μια αρχική προετοιμασία για το αρνητικό σενάριο του grexit. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί αύριο. Η σκέψη τους είναι πως ίσως χρειαστεί να δώσουν μια εναλλακτική λύση στην κοινωνία. Πιστεύω πάντως πως το «ναι» θα υπερισχύσει την Κυριακή και δεν θα χρειαστεί plan B για τη χώρα.

– Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να πάρει τον Μάρτιο μια πολύ καλύτερη συμφωνία. Το λάθος του είναι ότι δεν το έκανε τότε που είχαμε συμμάχους. Δυστυχώς τώρα πια ο βασικός πυρήνας των φίλων μας στην Ευρώπη έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς την Ελλάδα. Δυστυχώς θεωρούν ότι οι Έλληνες -στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα- τους εξαπατούν.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news