facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Φωτόπουλος, Ζερβός και άλλοι 57 σε δίκη για τη «ΓΕΝΟΠ Tours»

Σε δίκη για κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα παραπέμπονται 59 συνολικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα ταξίδια της ΓΕΝΟΠ (σ.σ. γνωστό ως ΓΕΝΟΠ Tours).

Μεταξύ τους βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην αρχισυνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, καθώς και πολλοί ακόμη, όπως ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας, Κίμων Στεριώτης.

Το υπ' αριθ. 1148/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών είναι «κόλαφος» και ουσιαστικά ανατρέπει την πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών κ. Γ. Πρασσά, ο οποίος είχε εισηγηθεί την απαλλαγή για 70 από τους 71 κατηγορουμένους.

Το πολυσέλιδο δικαστικό έγγραφο καθίζει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών 59 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα ονόματα των κ.κ. Παπαθανασίου, Έξαρχου, Αβδραμίδη, Στεριώτη, Παλαιοκρασσά, Πιλαλίδη, Λόφτσαλη, Δαυίδ, Μπουζούλα, Φωτόπουλου, Κατσαρού, Ζερβού, Μίχαλου, Αθανασόπουλου, Ρίζου Ρίζου, Χριστιάνας Ρίζου, κ.ά.

Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα κακουργήματα της α) απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και β) της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με το βούλευμα, τα ποσά για τα οποία κατηγορούνται αφορούν τιμολόγια, τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010, ένα δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, το οποίο ούτε επεστράφη ποτέ, ούτε δόθηκαν ποτέ σοβαρές εγγυήσεις για να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά πίσω στη ΔΕΗ, καθώς και 300.000 ευρώ που δαπανήθηκαν από τη ΔΕΗ για μελέτη που ποτέ δεν εκπονήθηκε, αλλά ούτε και επιστράφηκαν τα χρήματα.

Η υπόθεση αφορούσε στις παράνομες χρηματοδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, όπως το δάνειο των 500.000 ευρώ που κατηγορείται ότι είχε πάρει ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος το 2010 για λογαριασμό του συνδικαλιστικού οργάνου.

Εκτός από τον κ. Φωτόπουλο, ποινική δίωξη είχε ασκηθεί και στον πρώην υπουργό Ιωάννη Παλαιοκρασά, στην Χριστιάννα Ρίζου (κόρη του πρώην αρχισυνδικαλιστή), στον Αρθούρο Ζερβό και σε πολλούς άλλους, ενώ οι κατηγορίες αφορούσαν τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, της απάτης κατ’ επάγγελμα, κοκ.

Στο κατηγορητήριο περιέχονταν στοιχεία για μεγάλα χρηματικά ποσά που πήρε η συνδικαλιστική οργάνωση από τη ΔΕΗ, για να διοργανώσει ταξίδια και συνέδρια (με τη συμμετοχή ταξιδιωτικών πρακτόρων, δικηγόρων κ.λπ.).

Οι διοργανώσεις αυτές φέρονται ότι δεν πραγματοποιήθηκαν, ενώ στην ίδια υπόθεση ο κ. Φωτόπουλος κατηγορείται για εικονικά τιμολόγια, τα οποία εκδόθηκαν για λογαριασμό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news