facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Εκτός παιδικών σταθμών 40.000 παιδιά

Κατά 4 εκατ. ευρώ μειώνει τα κονδύλια η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο τομέα - Τα στοιχεία παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης

Σαράντα χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός των παιδικών και βρεφικών σταθμών μετά τη μείωση των κονδυλίων της κυβέρνησης κατά τέσσερα εκατ. ευρώ στον συγκεκριμένο τομέα.

Τα στοιχεία παρουσίασε στην Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Συντυχάκης επισήμανε ότι από 188 εκατομμύρια που δόθηκαν πέρσι, φέτος θα δοθούν για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς 184 εκατομμύρια, όταν «οι λαϊκές ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί και πολλαπλασιάζονται από χρόνο σε χρόνο, λόγω και της παρατεταμένης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης».

Σημείωσε ακόμα ότι μέχρι και η ΚΕΔΕ «ζήτησε να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός του Προγράμματος σε 250 εκατομμύρια ευρώ για τη σχολική χρονιά 2015 - 2016, αλλά και για όλη την προγραμματική περίοδο του νέου ΕΣΠΑ», ενώ η «η αναπληρώτρια υπουργός κυρία Φωτίου στη συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ δεσμεύθηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε η χρηματοδότηση να είναι στα 200 εκατομμύρια ευρώ».

Παράλληλα ανέφερε ότι και αυτά τα κονδύλια που έχουν προγραμματιστεί να δοθούν, των οποίων το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ δεν είναι βέβαιο ότι τελικά θα καταβληθούν, αφού «γνωρίζουμε, όπως γνωρίζετε και εσείς, πόσο επισφαλής είναι η κοινοτική χρηματοδότηση».

Η απάντηση του Νίκου Βούτση ήταν ότι από τις 125.000 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί θα καλυφθούν «αν δεν κάνω λάθος οι 85.000» και ευχήθηκε ότι «καλό θα ήταν κάποια στιγμή να φθάσουμε στις 125.000».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news