facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή - 3,5 δισ ευρώ οι ζημίες στην αγορά

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα αύριο, Κυριακή, 19 Ιουλίου. Εν μέσω θερινών εκπτώσεων (οι οποίες θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου), capital controls και κλειστών (τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα) τραπεζών, ο εμπορικός κόσμος ελπίζει σε μία ανάσα.

Η πρώτη εβδομάδα εκπτώσεων καταγράφεται πάντως ως η «μάλλον χειρότερη διαχρονικά», σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο κόσμος στους εμπορικούς δρόμους της επικράτειας αρκετός, αλλά ο τζίρος παγωμένος, λένε οι καταστηματάρχες, οι οποίοι συνυπολογίζουν τον παράγοντα «κακή ψυχολογία του καταναλωτή» στην δραματικά χαμηλή κινητικότητα.

Σε περίπου τρία δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι άμεσες συνέπειες στην αγορά, από τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις των τριων τελευταίων εβδομάδων, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στις σχετικές εκτιμήσεις, οι έμμεσες επιδράσεις στην αγορά, από τον τραυματισμένο τουρισμό.

Από την πλευρά της πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει κυρήξει για αύριο 24ωρη απεργία αντιδρωντας και αυτή την Κυριακή στο άνοιγμα των καταστημάτων.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news