facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Λαφαζάνης: Πάλι δημοψήφισμα;- Έχουμε 35 δισ ευρώ για να πάμε στη δραχμή!

Σε τροχιά διάσπασης βρίσκεται, με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε στην πρόταση γα δημοψήφισμα, που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, απαξιώνοντάς την.

«Πόσα δημοψηφίσματα θα κάνουμε πια; Κάναμε και πήραμε 62%» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της Αριστερής Πλατφόρμας με τους «προεδρικούς».

Υπενθυμίζεται ότι, ανοίγοντας νωρίτερα τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός έθεσε και πάλι επί τάπητος πρόταση για συνέδριο της παράταξης το Σεπτέμβριο, τη στιγμή που πάγια θέση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι να αρχίσει ένα διαρκές συνέδριο μέσα στον Αύγουστο.

Μάλιστα, η πτέρυγα Λαφαζάνη φέρεται να προτίθεται να καταθέσει πρόταση να μην ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, έως ότου να ολοκληρωθεί το διαρκές συνέδριο και να ληφθούν αποφάσεις για την κατεύθυνση των διαβουλεύσεων από το κόμμα.

Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης σήκωσε το «γάντι» που του έριξε ο Νίκος Φίλης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο κ. Λαφαζάνης ξεκίνησε την ομιλία του, απαντώντας ουσιαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος. Αρχικά έκανε τρεις παρατηρήσεις:

1. Είπε ότι από τα πρακτικά θα έπρεπε να αφαιρεθούν ορισμένα πράγματα, όπως ότι το «plan B» είναι πραξικόπημα και ότι αυτά που είπε ο κ. Βαρουφάκης, αν ίσχυαν, θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο.

2. Σημείωσε ότι δεν κρατάει κανένα "αριστερόμετρο", ώστε να μετράει την αριστερή συνείδηση και ότι το κόμμα αυτό και το προηγούμενο από αυτό τα έχει πονέσει από την πρώτη στιγμή και έχει δουλέψει σκληρότατα.

3. Τόνισε ότι έχει υπερασπιστεί την ενότητα του κόμματος στη διαδρομή του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ενότητα, για να πάει μπροστά η χώρα και να κρατήσει ψηλά τη σημαία της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως στη χώρα δεν υπάρχει δημοκρατία. "Έχει τελειώσει η δημοκρατία" είπε. "Εχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Είναι η δικτατορία του ευρώ, αυτό είναι το πολίτευμα" είπε.

"Δεν έχει σημασία η βούληση του ελληνικού λαού, αυτό που επικρατεί είναι ο ευρωμονόδρομος, που κάποιοι εδώ τον θεσμοποιούν" ανέφερε επίσης.

Έθεσε το ερώτημα αν θα γίνει ανεκτή η ιδιόμορφη κατάλυση της δημοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά την εναλλακτική λύση, είπε: "Έχουμε πει 100 φορές την εναλλακτική λύση".

Αμέσως μετά υπογράμμισε: "Κάποιοι λέγαμε εδώ ότι το κόμμα θα πρέπει να διαθέτει λύση έξω από την ευρωζώνη και αντιμετωπιζόμασταν με κατάρες".

Διερωτήθηκε επίσης για το πώς είναι δυνατόν να μπαίνει σε διαπραγματεύση ο πρωθυπουργός της χώρας και να λέει ότι δεν έχει εναλλακτική λύση.

"Τα κλιμάκια ζητάνε τη μάνα τους και τον πατέρα τους" είπε.

Μιλώντας για το ευρώ σημείωσε: "Εχουμε αναγάγει το ευρώ σε θρησκευτικό δόγμα", όπως το ΚΚΕ ομνύει τον υπαρκτό σοσιαλισμο.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα συναλλαγματικών αποθεμάτων, είπε πως, άμα γίνει η μετάβαση από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα έχουμε 35 δισ. σε χαρτονόμισμα και θα περάσουν στο νέο νόμισμα.

Σε ό,τι αφορά στις κομματικές διαδικασίες, είπε πως είναι μια κοροϊδία το να κάνουμε συνέδριο αφού η Βουλή έχει ψηφίσει τη συμφωνία.

"Τέτοια δημοκρατία θέλουμε, τη δικτατορία του ευρώ, να τη χαιρόμαστε" κατέληξε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news