facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Καμμένος: Είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι «32», είτε εκλογές

Την ανάγκη να υπογραφεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν ώστε να φύγει η χώρα από την σφαίρα του εκβιασμού και πως πρέπει η Ελλάδα να μπει πάλι σε ένα ρυθμό ανάπτυξης υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας πως μόλις η συμφωνία τελειώσει και υπογραφεί δεν έχει άλλο δρόμο από τις εκλογές.

Μιλώντας στον Αντέννα εξήγησε γιατί προτίμησε να συγκρουστεί «και με τη συνείδησή του και με την εντολή που είχε» προχωρώντας σε αυτή τη συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά «εντολή να πάω την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο δεν είχα».

«Παρότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση που πάρθηκε μέσα από από έναν εκβιασμό, τα πράγματα αρχίζουν να εξομαλύνονται» εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενώ σχετικά με τις κυβερνητικές απώλειες στη Βουλή τόνισε πως υπάρχουν δύο δρόμοι: Ή θα αποφασίσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν ή θα πάμε σε εκλογές.

«Δεν έχει άλλο δρόμο, μόλις η συμφωνία τελειώσει και υπογραφεί», είπε χαρακτηριστικά, προσδιορίζοντας ως πιθανό χρόνο των εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του γιατί, όπως σημείωσε, «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεγήκαμε» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτή τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, τη χαρακτήρισε «άψογη, παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο αν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Σχετικά με τα σενάρια περί επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υποστήριξε ότι «αν η δραχμή θα ήταν λύση, θα τη συζητούσα» και περιέγραψε ως αδιέξοδες τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων από δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας: «Αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού επιμείνουν οι βουλευτές και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές».


newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news