facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας, Επικρατείας, Εθνικής Άμυνας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κατέθεσαν 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Οι 29 βουλευτές κάνουν λόγο για τεράστια και αδικαιολόγητη οικονομική ζημιά από τη δρομολογούμενη εκποίηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων και καλούν, μεταξύ άλλων, τους συναρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται να ακυρώσουν τις ιδιωτικοποιήσεις, σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να αναβαθμιστεί και να παραμείνει η ΥΠΑ υπό δημόσιο έλεγχο, και τι προτίθενται να πράξουν για την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των ελλείψεων και η γενικότερη ανανέωση του προσωπικού της.

Ρωτούν επίσης σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την είσπραξη των 1,4 δισεκ. περίπου ευρώ ΦΠΑ από την γερμανική εταιρεία (Hochtief) διαχείρισης του αερολιμένα Αθηνών, για την οποία έχουν ήδη εκδοθεί έξι σχετικές νομικές καταδικαστικές αποφάσεις καθώς και να δικαιολογήσουν την πρόθεση της ιδιωτικοποίησης των Αεροδρομίων, από τη στιγμή που θα προκύψουν τεράστιες απώλειες στα δημόσια έσοδα.

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή οι ακριβείς όροι και το σύνολο των οικονομοτεχνικών αναλύσεων της Σύμβασης του ΤΑΙΠΕΔ με την Fraport AG - Slentel Ltd για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια, οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που υποχρεωτικά συνοδεύουν την Σύμβαση για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια καθώς και τη μελέτη κόστους - ωφέλειας της εν λόγω Σύμβασης.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news