facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μπουτάρης: Αν οι Ευρωπαίοι ήθελαν να μας καταστρέψουν γιατί μας έδωσαν 250 δισ;

«Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο ευρώ», φώναξαν υποστηρικτές του "Ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν απόψε στην πλατεία Αγίας Σοφίας κρατώντας πλακάτ και σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τη συγκέντρωση οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή φορέων της Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη του "Ναι" - και εκ μέρους της μίλησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος χαρακτήρισε "διχαστικό" και "αντιδημοκρατικό" το δημοψήφισμα και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν "Ναι", διότι, όπως είπε, το "Όχι" σημαίνει έξω από την Ευρώπη και επιστροφή στη δραχμή.

"Ναι στους ενωμένους Έλληνες, Ναι στην Ελλάδα της Ευρώπης", διακήρυξε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και σημείωσε ότι "η Ιστορία μας καλεί να πάρουμε τις πιο κρίσιμες αποφάσεις".

"Η μεγαλύτερη αγωνία μας είναι ο διχασμός", επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. "Τι είναι το Μνημόνιο πια, το τόσο μισητό Μνημόνιο; Είναι μια συμφωνία. Σου δίνω αυτά τα λεφτά και οφείλεις να κάνεις αυτά και αυτά. Τι κάναμε από όλα αυτά εμείς;" είπε ο δήμαρχος.

Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, και τους κάλεσε να αντιληφθούν τι συμβαίνει, "ακόμα και στους ψεκασμένους των ΑΝΕΛ", όπως είπε, και όταν κάποιοι από το ακροατήριο γέλασαν σχολίασε: "Μη γελάτε, πέντε βουλευτές τους εξέφρασαν διαφωνίες για το δημοψήφισμα".

Ο κ. Μπουτάρης αντέκρουσε και το επιχείρημα ότι "οι κακοί Ευρωπαίοι θέλουν να μας καταστρέψουν" και αναρωτήθηκε: "Αν ήθελαν να μας καταστρέψουν, τότε γιατί μας έδωσαν 250 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια;"

"Δεν θέλω να πιστέψω ότι η υπήρχε σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει την Ελλάδα σε Λαϊκή Δημοκρατία", είπε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο θέμα του δημοψηφίσματος λειτούργησε "ως χαρτοπαίκτης που παίζει τα ρέστα του".

"Κάποιοι οραματίζονται μια χώρα χωρίς ευρώ", σημείωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Παπαδόπουλος και χαρακτήρισε "χτύπημα στην καρδιά της οικονομίας" το κλείσιμο των τραπεζών.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Έλενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Βασίλης Κικίλιας, του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, ο πρώην υπουργός Σπύρος Βούγιας, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης κ.α.

Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία πραγματοποίησαν μέλη του «Καραβανιού Αγώνα και Αλληλεγγύης» και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάσσονται υπέρ του «ΟΧΙ».

Η πορεία συναντήθηκε στην οδό Τσιμισκή με υποστηρικτές του «ΝΑΙ» που διοργάνωναν άλλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας και υπήρξαν μεταξύ τους αντεγκλήσεις και συνθήματα, παρουσία αστυνομικής δύναμης που επέβλεπε, χωρίς να δοθεί συνέχεια. Η πορεία των υποστηρικτών του «ΟΧΙ» ολοκληρώθηκε στην Καμάρα.

ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news