facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα νοσοκομεία η 24ωρη απεργία

Στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης αποφάσισε να συμμετάσχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη σήμερα. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης τα μέλη του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά, η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση για το νόμο Αττικής στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα συμμετάσχει και στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το απόγευμα της Τετάρτης στην Πλατεία Συντάγματος.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κατηγορούν την κυβέρνηση για μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της και την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής. Υποστηρίζουν επίσης ότι το τρίτο πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας θα οδηγήσει σε κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με κατάργηση και υποβάθμιση μονάδων, απολύσεις, περικοπές μισθών και μείωση παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν απεργούν τα φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο

Παράλληλα, την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού και Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ).

Πρόκειται για φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο που διαχωρίζουν τη θέση τους από την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να συμμετοχή στην 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωση του ΦΑΝΙΕ σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να συμβάλλει «σε ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των πολιτών» και δηλώνει την στήριξή του στην Ελλάδα, στις δύσκολες ώρες που περνά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε έκτακτη συνεδρίαση του χθες, Δευτέρα, προκήρυξε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αντιδρώντας στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που συνεπάγεται το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα τη χωροθέτηση, αδειοδότηση και το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, όσο και στη διεύρυνση των καναλιών διανομής και διάθεσης των φαρμάκων.

in

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news