facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Παραμένει πρόεδρος μέχρι το 2016

Εν μέσω χειροκροτημάτων, χαμόγελων και επευφημιών, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανέβηκε σήμερα στο βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής και μίλησε στους ομοϊδεάτες του.

Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής προηγουμένως αποφάσισαν ομόφωνα με ανάταση χεριών την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας έως την άνοιξη, οπότε και θα διεξαχθεί συνεδρίαση για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Με έναν πύρινο λόγο, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στην επέτειο των 41 ετών από την πτώση της Χούντας και στις παρούσες δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τα «λάθη» της παρούσας κυβέρνησης.

Παράλληλα, με στόχο να τονώσει το ηθικό του κόμματος, αναφέρθηκε στο έργο της ΝΔ και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κυρίως στη διαπραγματευτική τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης με τους εταίρους.

H ομιλία Μεϊμαράκη

«Η ΝΔ τιμά τους νεκρούς και αγνοούμενους, τους ήρωες της κυπριακής τραγωδίας, ταυτόχρονα τιμούμε και όλους όσοι συμμετείχαν στους αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία στην Ελλάδα. Τιμούμε τον πολιτικό που ηγήθηκε της μεταπολίτευσης, τον ηγέτη που οραματίστηκε και έκανε πραγματικότητα την ισότιμη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, τον Κ. Καραμανλή» ανέφερε μεταξύ άλλων στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Μεϊμαράκης.

Σχετικά με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, ενώ κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι ήταν εκείνοι που έφεραν στην Ελλάδα το τρίτο μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι τα χρονικά περιθώρια για το τρίτο μνημόνιο είναι ασφυκτικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να βρει ισοδύναμα μέτρα. «Δεν ξέρουμε τι θα κάνει η κυβέρνηση. Θεωρούμε επιτακτικά αναγκαίο να φτιάξει ένα σχέδιο η κυβέρνηση και να προτείνει άλλα μέτρα εκεί που προτείνονται υφεσιακά και άδικα. Είμαστε παρόντες να τους βοηθήσουμε. Τα μέτρα που παίρνουν είναι ιδιοκτησίας της κυβέρνησης» είπε.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι ένα απευκταίο σενάριο, καθώς θα βάλουν τη χώρα σε νέες «περιπέτειες».

«Όταν μας εξηγήσουν γιατί θα κάνουν εκλογές, τότε θα τους εξηγήσουμε ότι θα τις κερδίσουμε» ανέφερε.

Υπεραμυνόμενος της παράταξής του, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «η ΝΔ ακολουθεί τον δρόμο του κοινωνικού μεταρρυθμιστικού έργου, της λογικής, της μετριοπάθειας, της συνδιαμόρφωσης του νέου προγράμματος που πρέπει να έχουμε».

Επεσήμανε, δε, ότι η Νέα Δημοκρατία εκφράζει «τους ανέργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, τους νέους και τις νέες που είδαν τα όνειρά τους να γίνονται κουρέλια, τους κοινωνικά ασθενέστερους».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ λέγοντας: «Έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά για να μη φανούν τα πρώτα οφέλη εξόδου από την κρίση. Σύρθηκαν σε μεγάλο δάνειο, που συνεπάγεται βαριά μέτρα. Αυτά που γίνονται σήμερα ούτε στη σκέψη μας δεν τολμούσαμε να τα κάνουμε».

Όσον αφορά στην απόφαση της ΝΔ να υπερψηφίσει τα μέτρα τόνισε: «Έπρεπε να συμφωνήσουμε για το καλό της χώρας».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στη σχέση της με τον πρωθυπουργό λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας από τη μία «ασπάζεται την πρόεδρο της Βουλής και από την άλλη η κυρία Κωνσταντοπούλου αποδοκιμάζει και καταψηφίζει την κυβερνητική πολιτική».

«Είμαστε η παράταξη που υπηρετεί την εθνική ενότητα, η παράταξη της ευθύνης που δεν διστάζει να αναλάβει το κόστος που απαιτείται. Εμείς έχουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Είναι η παράταξη της γνήσιας κοινωνικής ευαισθησίας. Η παράταξη που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία, την παραγωγή, τη δημιουργία, με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ομιλία Μεϊμαράκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news