facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

To κοινό κεφάλαιο της ΤτΕ έσωσε τις συντάξεις

Με σημαντική καθυστέρηση, αργά σήμερα το βράδυ θα φανούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΙΚΑ οι συντάξεις Ιουλίου, καθώς η τράπεζα στην οποία είχαν κατατεθεί τα χρήματα του ΕΤΑΤ, μετά από εισήγηση της νομικής της υπηρεσίας της, αρνήθηκε να εκταμιεύσει τα 150 εκατ. του ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΑΤ, για να μεταφερθούν στο ΙΚΑ και να πληρωθούν οι συντάξεις.

Τελικά, τα χρήματα δόθηκαν από το Κοινό Κεφάλαιο της ΤτΕ ΕΛΛ +2,08%, όμως ο χρόνος είχε περάσει, με αποτέλεσμα τα χρήματα να είναι διαθέσιμα στα ATMs των τραπεζών, αργά σήμερα το βράδυ.

Είχε προηγηθεί η υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, όπου προβλεπόταν ο αναγκαστικός δανεισμός του ΙΚΑ από το ΕΤΑΤ κατά 150 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν συντάξεις.

Όμως, η τράπεζα στην οποία είναι κατατεθειμένα και τα 350 εκατ. ευρώ των διαθεσίμων του ΕΤΑΤ, μετά από εισήγηση της νομικής της υπηρεσίας δεν δέχθηκε να εφαρμόσει την υπουργική απόφαση, εκτιμώντας ότι απαιτείται έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου.

Τελικά, και ενώ στην αρχή επιδιώχθηκε εκ νέου η διενέργεια Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΤ, τα χρήματα βρέθηκαν από την ΤτΕ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας

Ενημερώνουμε τους συνταξιούχους ότι όλες οι συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά, όπως προβλέπει ο νόμος και στην ώρα τους, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα στις 29/6 θα δοθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, στις 30/6 θα δοθούν οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ, ενώ την 1η Ιούλη θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Οι τράπεζες που πιστώνουν ήδη από σήμερα 26/6/2015 τους λογαριασμούς συνταξιούχων πελατών τους μας ενημέρωσαν ότι θα ξεκινήσουν τη διενέργεια των σχετικών πιστώσεων στις 21.00 το βράδυ.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news